Said Mansour har fået frataget sit danske stasborgerskab og er udvist for bestandig – men vi kan hænge på ham

You Tube

Østre Landsret besluttede i går onsdag den 1. juli at fratage den berygtede 55-årige Said Mansour, også kendt som “Boghandleren fra Brønshøj”, sit danske statsborgerskab og udvise ham for bestandig efter en lang række domme for blandt andet opfordring til terror.

 

Efter terrorangrebet mod USA den 11. september 2001 blev indfødsretsloven ændret således, at terror og opfordring til terror kan koste det danske statsborgerskab.

 

Said Mansour er det første eksempel på en person, som har fået frataget sit danske statsborgerskab efter denne lov.

 

Said Mansour har også marrokansk statsborgerskab, derfor har det været muligt at fratage ham hans danske indfødsret.

 

Statsadvokaten ankede til udvisning og Mansour til frifindelse

Sagen var havnet i Østre Landsret, efter at Said Mansour den 4. december sidste år ved Retten i Frederiksberg var blevet idømt fire års fængsel for både opfordring til terror og blandt andet opfordring til drab på kendte personer.

 

Denne dom ankede både anklagemyndigheden og Said Mansours forsvarer, Thorkild Høyer.

 

Udover fængselsstraf ville anklagemyndigheden også have Mansour frataget sit danske statsborgerskab og udvist, men det afviste retten, hvilket statsadvokat Lise-Lotte Nilas dengang var meget udtilfreds med.

 

“Det står fast, at manden er dømt for alvorlige forbrydelser om at fremme terror og tilskynde til drab, og netop udvisningsspørgsmålet er i denne forbindelse så principielt, at Landsretten bør have mulighed for at vurdere, om han kan blive i Danmark eller ej,” sagde Lise-Lotte Nilas dengang til Den Korte Avis.

 

Omvendt mente advokat Thorkild Høyer, at hans klient var uskyldig, og ankede derfor i lighed med anklagemyndigheden byretsdommen.

 

Udover fratagelse af statsborgerskab og udvisning stadfæstede Landsretten også straffen på de fire års fængsel og kendte desuden Mansour skyldig i yderligere fremme af terror ved at udbrede tre bøger af den berygtede engelske prædikant, Aby Qatada, der blandt andet er offentligt kendt for sit tilknytningsforhold til al-Qaeda.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

I det tiltaleforhold blev Said Mansour frikendt ved Retten i Frederikberg.

 

Har et synderegister så langt som et ondt år

Sidste år var det ikke første gang, Said Mansour stiftede bekendtskab med det danske retsvæsen, og det var heller ikke første gang, anklagemyndigheden havde krævet ham udvist.

 

Tværtimod forsøgte anklagemyndigheden også i 2007 at få retten, dengang Københavns Byret, til at fratage ham hans dansk statsborgerskab og efterfølgende udvise ham, men det afviste retten. Dengang blev Said Mansour idømt tre år og seks måneders fængsel. Ligeledes for opfordring til terror.

 

Udover de alvorlige domme for opfordring til terror og opfordring drab på jøder og vantro og ligeledes opfordring til drab på en række kendte personer, har Said Mansour et synderegister så langt som et ondt år.

 

Således blev han ved Østre Landsret i 2002 fundet skyldig i sexovergreb mod en blot 12-årig pige, som han havde slæbt bort fra en legeplads og befamlet på brysterne.

 

Læs også
Helt ude af kontrol: Befolkningstilvæksten af ikke-vestlige er nu fire gange så stor som den danske, og der er primært tale om muslimer

Der til kommer en lang række domme, der er faldet som perler på snor for blandt andet trusler på livet over for en tilfældig kvinde samt tyveri, hæleri, vold og ulovlig våbenbesiddelse.

 

Bliver måske i Danmark på tålt ophold

Efter gårsdagens skelsættende dom i Østre Landsret erklærede Mansours advokat, Thorkild Høyer, at han nu vil prøve at få sagen for Højesteret.

 

“Vi vil først og fremmest have omstødt fratagelsen af statsborgerskabet og udvisningen, men vi vil også have en mildere straf,” sagde han således til Ritzau.

 

Uanset en eventuel afgørelse i Højesteret er det dog tvivlsomt, om Said Mansour vil blive udvist, når han har udstået sin fængselsstraf.

 

Han mener selv, at han vil blive henrettet, hvis han vender tilbage til Marokko, og hvis de danske myndigheder finder, at der er sandsynlighed for, at det vil ske, eller at han vil blive underkastet tortur eller anden umenneskelig behandling, vil han få lov til at blive i Danmark på såkaldt tålt ophold.

 

Det betyder, at han resten af sit liv, eller indtil han frivilligt forlader landet, i første omgang skal bo enten i Sandholmlejren på en såkaldt madpakkeordning, eller i Sjælsmark Kaserne, der så småt er ved at blive taget i brug som udslusningscenter for aviste asylansøgere.

Læs også
60.000 har på 10 år fået dansk statsborgerskab – det vil DF bremse, men Folketinget siger nej

 

Dansk Folkepartis Martin Henriksen siger, at fokus skal være på en udvisning. Hvis det ikke kan lade sig gøre efter de nuværende regler, så skal en mand som Said Mansour frihedsberøvet. Og som et minimum skal han forsynes med en elektronisk fodlænke, så der er styr på hvor han opholder sig. (TV2 NEWS)

 

Integrationsminister Inger Støjberg siger, at reglerne for tålt ophold er noget af det første hun vil se på. TV2 NEWS)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…