Sådan kalkulerer regeringen: Asylrekorden fra 2014 fortsætter både i år og til næste år

På trods af integrationsminister Inger Støjbergs (V) markante stramninger i asylpolitikken, kalkulerer regeringen alligevel overordnet med, at sidste års asylrekord stort set vil fortsætte både i år og til næste år.

 

Således har Udlændingestyrelsen netop offentliggjort antallet af flygtninge, som man har beregnet, at kommunerne skal modtage til næste år. Altså i 2016.

 

Det drejer sig om i alt 15.000, hvilket svarer til det antal, som kommunerne er sat til at skulle modtage i år, og som for en stor dels vedkommende drejer sig om personer, der søgte asyl i 2014, men som først har fået derers sag færdigbehandlet i år.

 

Indtil nu: Lidt over 1.300 færre asylansøgere

På sin finanslov kalkulerer regeringen således med, at der i år vil komme 15.000 asylansøgere til Danmark, hvilket svarer til rekordnivauet sidste år, hvor  14.792 personer søgte asyl i Danmark.

 

Som landet ligger i øjeblikket, ser det dog ud til, at antallet bliver en smule laverere. Ifølge tal, som Jyllands-Posten har fået fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, søgte 2.700 personer asyl i Danmark i september måned i år mod 3.147 i september sidste år.

 

Det betyder, at det samlede antal asylansøgere i år til og med september månd nu ligger på 9.700 personer mod 11.044 i samme periode sidste år. Eller i alt 1.344 færre.

 

Det er på den baggrund lidt svært at se, hvordan regeringen vil nå op på 15.000 asylansøgere i år, medmindre man medregner de 1.000 asylansøgere, som Lars Løkke Rasmussen helt privat har lovet kansler Merkel at modtage, selvom de ikke selv har søgt asyl i Danmark.

 

 

Dansk Folkeparti ikke imponeret

Hos Dansk Folkeparti er udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen ikke synderligt imponeret over, at antallet af sylansøgere i år tilsyneladende kommer til at ligge en smule lavere i forhold til 2014.

 

“2014 var et rekordår, så det er slet ikke det, man skal sammenligne med. Der er ikke sket nogen opbremsning. Den er ikke leveret fra Venstres side,” siger Martin Henriksen til Jyllands-Posten og fortsætter:

Læs også
På vej mod kaos: Regeringen bruger embedsmænd til at afvise DF’s udlændingekrav – men nu gennemhulles embedsmændenes påstande

 

“Når det ikke er værre i år, så skyldes det en række ting. Herunder både de stramninger, vi har lavet med Venstre, men også den opstramning, som den tidligere regering lavede for en mindre gruppe (syriske familiesammenføringer, red.).”

 

Antallet af asylansøgere næsten firedoblet på fire år

I løbet af de fire år, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sad ved magten, lykkedes det for hendes regering næsten at firedoble antallet af asylansøgere i Danmark.

 

I 2011, hvor hendes regering tiltrådte den 3. oktober, var VKO’s stramninger slået igennem med det resultat, at Danmark det år modtog 3.806 asylansøgere.

 

Straks efter sin tiltræden rullede Helle Thorning-Schmidts regering asylstramningerne  tilbage med det resultat, at antallet af sylansøgere i 2012 kom op på 6.184.

 

Herefter gik det slag i slag med 7.557 asylansøgere i 2013 for endelig at slutte med rekordåret 2014, hvor 14.792 personer søgte asyl i Danmark.

 

Læs også
Danmark skal have et burkaforbud, og det skal være nu – Østrig gennemfører forbud på søndag

Et antal, som den nuværende regering åbenbart mener har bidt sig fast for både i år og næste å

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…