I Danmark giver han den som tiggende stakkel på krykker – i hjemlandet er han som forvandlet

Arpasu de Jos Rumænien Google Maps/ arkiv-model fra Youtube

Rumænske kriminelle i Danmark giver den som hjemløse, der lever af at sælge hjemløseavisen Hus Forbi.

 

To af dem er Viorel Caldarar og hans søn af samme navn. Ifølge Ekstra Bladet sælger de Hus Forbi foran Superbrugsen på Nørrebrogade i København og Føtex i Husum og med sønnen på krykker for at fremme salget til naive og godtroende danskere.

 

Det sker samtidig med, at de ifølge Ekstra Bladet er involveret i tyveri, hæleri og økonomisk kriminalitet. Hjemme i Rumænien har de et landbrug med 15 køer, ti rideheste og en Mercedes Sprinter varevogn i indkørslen.

 

Talte 80.000 kroner op på sit hotelværelse

Sammen med TV3 er Ekstra Bladet kommet på sporet af far og søn Caldarar i forbindelse med produktionen “Jagten på gangsterne fra øst”, der blev vist på TV3 i søndags. I den forbindelse har bladet benyttet sig af to rumænske journalister til at infiltrere det kriminelle miljø blandt rumænere i Danmark.

 

Da en af Ekstra Bladets rumænske undercover-journalister besøger Viorel Caldarar junior på dennes hotelværelse på Hotel Continent på Nørrebrogade, må det have været en rigtig god dag for salget af hjemløseavisen.

 

Skjulte TV-optalelser viser den unge rumæner, der nu har smidt krykkerne, i færd med at tælle 80.000 kroner op. Over for Ekstra Bladets rumænske undercover-journalist lægger han ikke skjul på, hvor de mange tusinde kroner stammer fra.

 

Laver fupfirmaer, der snyder og bedrager folk

Tværtimod fortæller han bredvilligt, hvordan han sammen med en eller flere arabiske bagmænd laver den slags penge i Danmark ved hjælp af falske firmaer, der snyder og bedrager folk.

 

“De kan hjælpe dig med at lave dit eget firma, hvor du kan trække 100.000 – 200.000 kroner ud. Så skal du bare tage hjem og aldrig komme til Danmark igen. Min far har gjort det, og min mor har gjort det,” fortæller han og oplyser, at det ikke er noget problem at få falske ID-dokumenter, heller ikke danske.

 

Ligeledes viser Ekstra Bladets undercover-optagelser, at Viorel Caldarar junior også er indblandet i tyveri og hæleri med stjålne telefoner, så snart han har smidt de krykker, han bruger til at sælge hjemløsebladet med.

 

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

Far og søn Caldarar bor fast på Hotel Continent, medens de som hjemløse sælger Hus Forbi foran supermarkederne Superbrugsen og Føtex. Hotellet må være noget af et finanscentrum.

 

Således fandt Ekstra Bladets rumænske undercover-journalister rykkere og rudekurverter til mere end 15 selskaber og en lang række personer, der har adresse på Hotel Continent.

 

Købte gård og rideheste ved at sælge Hus Forbi

Det er lykkes for Ekstra Bladet at spore far og søn Caldarar til landsbyen Arpasu de Jos 350 kilometer fra Bukarest. Her ejer de et stort landbrug, og her fortæller den ældre Caldarar, at alt er købt for penge ved at sælge Hus Forbi i Danmark.

 

Det gælder også de rideheste, som staldkarlene ifølge Ekstra Bladets udsendte bliver beordret til at trække frem fra en af staldene, og som sønnen stolt fortæller har kostet 2.000 euro eller knap 15.000 kroner stykket.

 

Da Ekstra Bladets udsendte konfronterer far og søn med de skjulte videooptagelser fra Hotel Continent, benægter de ethvert kendskab til kriminalitet, og som bevis bliver konen sendt ind i huset efter en taske med Hus Forbi, der bliver vist frem sammen med et stort bundt danske 200 krone sedler.

 

“Vi køber Hus Forbi for 500 kroner og sælger dem og tjener 1.000 kroner,” forklarer faderen og erklærer, at den eneste form for kriminalitet, han har begået i Danmark, er at stjæle en lufttørret pølse til 20 kroner.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

“Og jeg angrer det. Angrer det alle de dage, jeg vil leve,” bedyrer han over for Ekstra Bladet.

 

Konfronteret med de skjulte videooptagelser fra Hotel Continent erklærer faderen, at de to undercoverjournalister var nogle tyve og skurke og fastholder, at man i Rumænien sagtens kan købe et stort landbrug og rideheste til knap 15.000 kroner stykket samt ansætte staldkarle ved at tage til Danmark og erklære sig hjemløs og på den måde sælge Hus Forbi.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…