Politiet har været tilbageholdende med fartkontrol i det indvandrertætte Aarhus Vest – nu viser det sig, at der er mere end rigeligt at kontrollere

Østjyllands politi er blevet kritiseret, fordi de ikke vil bruge fotovogne i det indvandrertætte Gellerup eller på vejene omkring Gellerup i Aarhus Vest.

 

Der er ellers al mulig grund til at bruge fotovogne i området. Vejene har i årtier har været stærkt plaget af hensynsløs og farlig bilkørsel.

http://denkorteavis.dk/2015/i-det-indvandrertaette-aarhus-vest-kommer-politiets-fotovogne-ikke-selv-om-der-bliver-kort-helt-tosset-det-giver-politiet-en-ganske-speciel-forklaring-pa/

 

Politiet bruger fortsat ikke fotovogne. Men den 30. oktober om aftenen lavede de en større kontrolaktion. Måske fremkaldt af kritikken af de manglende fotovogne.

 

Men under alle omstændigheder afslørede aktionen, at der er hårdt brug for kontrol i området.

 

Mange kørte alt for stærkt

Kontrolaktionen medførte 16 sager heraf 12 klipsager med en betinget og en ubetinget frakendelse af kørekortet, da politiets færdselsafdeling i samarbejde med lokalpolitiet i Aarhus Vest fredag aften gennemførte en aktion i det vestlige Aarhus.

 

Otte af sagerne var hastighedssager, hvor især to gjorde sig særligt bemærket – én kørte lige forbi politiet med 117 km/t på Gudrunsvej, hvor man må køre 50 km/t, og én kørte 96 km/t på Edwin Rahrsvej, hvor der må køres 60 km/t. Sidstnævnte kørte desuden overfor rødt med politiet i hælene, der kort efter kunne konstatere, at føreren af bilen var frakendt kørekortet.

 

Da politiet kørte fra området blev de selv overhalet indenom af en bil, der kørte med 190 km/t. Så de havde noget at se til til det sidste.

 

Med så voldsomme trafikovertrædelse skulle man synes, det ville være berettiget med bare en enkelt fotovogn. Østjyllands Politi er dog af en anden mening.

 

”De her sager et gode eksempler på, hvorfor vi laver denne type færdselsindsatser i Aarhus Vest i stedet for at bruge fotovogne. Når folk kører sådan, så skal de stoppes med det samme til en alvorsnak med politiet og ikke vente på modtage en bøde,” siger politikommissær hos lokalpolitiet i Aarhus Vest, Jens Espensen.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Politikommissær Jens Espersen har naturligvis  ret i, at vanvidsbilister af den kaliber bør stoppes øjeblikkeligt, og om muligt have konfiskeret deres køretøj. Men det er ikke et argument for ikke at bruge fotovogne i Gellerup. Tværtimod.

 

Spørgsmålet er hvorfor man ikke gør det. Kunne det være fordi politiet at bitter erfaring ved, at fotovognene vil lide samme skæbne som en ubevogtet patruljevogn, dvs. blive smadret i løbet af kort tid?

 

Virkeligheden afsløret i TV-udsendelse

For få uger siden kunne Tv-seere følge med i politiets arbejde i Aarhus Vest. Man så blandt andet, hvordan betjentene blev kaldt ud til en forvirret mand, men da betjentene vendte ryggen til patruljevogne rullede en bil til, og en mand sprang ud og jog en kniv i flere af vognens dæk.

 

Årsagen til, at man ikke vil bruge fotovogne i Aarhus Vest er naturligvis, at vognene vil blive smadret i løbet af nul komme fem. Men det kan Østjyllands politi ikke få sig selv til at fortælle borgerne, så hellere forsøge sig med lidt afledning.

 

Men mange aarhusianerne ved godt, hvordan den er fat i Gellerup og omegn, derfor virker det også nærmest komisk, at man ikke kalder en spade for en spade.

 

Og Østjyllands Politi er sikkert også blevet belært om, at hvis de taler om virkeligheden, som den er, så risikerer man, at den bliver endnu værre. De utilpassede vil nemlig bestræbe sig på at leve op til det dårlige image.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Men det er noget teoretisk sludder som vist kun giver mening på Psykologisk Institut hos kommunens overordnede vejleder Preben Bertelsen, som iøvrigt også er hjernen bag den berømte anti-radikaliserende Aarhus model.

 

Kilde: Døgnrapporten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…