Politiet gjorde en fangst, som afslørede de store problemer, den åbne grænser er med til at skabe

Colourbox

Da der søndag aften den 6. januar 2013 opstod ildkamp i Ålbæk havn syd for Skagen mellem elibetjente fra Politiets Aktionsstyrke og norske smuglere, der var kommet sejlende for at hente et kvart tons hash, stod det for alvor klart, at Danmark takket være den ubevogtede landegrænse mod Tyskland var blevet et eldorado for narkosmuglere.

 

 

Situationens alvor og problemet omfang blev dengang yderligere understreget af, at en dansk politibetjent blev såret og en af de norske smugler dræbt under ildkampen.

 

 

Siden da er nakoen fortsat strømmet ind over den danske grænse, og så sent som i februar – marts måned i år var 8,5 tons hash i spil i Københavns Byret under den største hashsag i Danmark nogensinde.

 

 

Og narkoen fortsætter med at strømme ind i Danmark

 

 

Doping for millioner beslaglagt i mandags

Så sent som i mandags slog Københavns Politis Afdeling for Organiseret Kriminaliet i samarbejde med Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi til mod en bande, som havde smuglet 13 kasser dopinpræparater ind i Danmark.

 

 

Under aktionen, der var et resultat af længere tids efterforskning, blev seks personer anholdt, og dopingpræparater, penge og verdigenstande i millionklassen blev beslaglagt.

 

 

Der ankom en lastbil fra Slovakiet

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Aktionen startede mandag omkring klokken 13, da der ankom en lastbil fra Slovakiet til et lager i nærheden af Aarhus. Bilen blev her modtaget af en 27-årig dansk mand, og der blev herefter læsset 13 større kasser fra lastbilen og ind på lageret.

 

 

De to personer kørte herefter fra stedet i hver deres køretøj. Lastbilen, hvis chauffør var en 23-årig mand fra Slovakiet, blev kort efter bragt til standsning og slovakken anholdt. Ved gennemgang af bilens last blev der ikke fundet noget ulovligt.

 

 

Den 27-årige danske mand, som havde modtaget kasserne, blev efterfølgende anholdt på sin bopæl nær lageret, hvor det viste sig, at de 13 kasser indeholdt cirka 11.000 ampuller og cirka 90.000 dopingtabletter.

 

 

Anholdelser i københavnsområdet og Sydøstjylland

Samtidig med anholdelserne i Aarhus, slog politiet også til i København og anholdt en 29-årig dansk mand, som politiet mener er bagmand i sagen. Ligeledes blev to danske mænd på henholdsvis 30 og 45 år anholdt nord for København.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Sideløbende med aktionen i det københavnske anholdt Sydøstjyllands Politi en 33-årig dansk mand, som har stået for pakning og forsendelse af dopingmidlerne.

 

 

På hans lager blev der opgså fundet et meget stort parti doping, som omfattede mere end en million dopingenheder samt en stor mængde emballage.

 

 

Beslaglagde for omkring seks millioner kroner

I forbindelse med ransagningen hos den 33-årige mand i sydøstjylland blev der beslaglagt omkring 2,4 millioner kroner i kontanter samt diverse dopingpræparater og dyre værdigenstande til en værdi af ikke under 3,5 – 4 millioner kroner.

 

 

“Genstande, der bestemt ikke står mål med personkredsens lovlige indtægter,” konstaterer Københavns Politi.

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

 

 

Her er politikommissær Steffen Thaaning Steffensen tilfreds med resultatet.

 

 

“Vi er godt tilfredse i Københavns Politi. Både med hjælpen under efterforkningen og den hurtige assistance fra de jyske politikredse. Vi har længe arbejdet målrettet på at ramme bagmændene bag den kriminelle handel med dopingpræparater,” understreger Steffen Thaaning Steffensen og fortsætter:

 

 

“Gårsdagens aktion er et skridt i den rigtige retning, og jeg håber, at straffen vil virke præventivt på folk, der overvejer at tjene hurtige penge. Men også, at det sender et signal til de unge mennesker, der køber dopingpræparater. Det er en dårlig ide, for det kan skade båder straffeattesten og fysikken,” påpeger politikommissær ved Københavns Politi, Steffen Thaaning Steffensen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…