Politiet efterlyser disse rumænere bag et ualmindeligt groft røveriforsøg hos guldsmed. Læs her om rumænernes brutale angreb på forretningen

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp i eftersøningen af to rumænere, som deltog i et ualmindeligt råt røveriforsøg i Aarhus fredag den 10. april samt en tredje, der forsynede rumænerne med økser.

 

Røverietforsøget fandt sted klokken 17:25 mod urmager- og guldsmed Knud Pedersens butik på hjørnet af Sct. Clemens Torv  og Sct. Clemens Stræde i Aarhus C.

 

Brugte økser og pistol

Ialt fire rumænere bevæbnet med en pistol og to økser indfandt sig på det tidspunkt i slusen til butikken, hvor de med de to økser forsøgte at smadre den inderste glasdør til forretningen.

 

Det mislykkedes, hvorefter rumænerne flygtede ad strøget mod banegården og herefter til venstre ad Posthussmøgen.

 

Under flugten blev den ene økse smidt i åen, ligesom gerningsmændene også forsøgte at smide en taske i åen, hvilket mislykkedes. Øksen i åen er blev hurtigt fisket op af politiet, som fandt endnu en økse på flugtruten.

 

Hvem kender manden med det korte ben?

Kort efter røveriet anholdt politiet to rumænske mænd på 19 år, der nu begge sidder varetægtsfængslet, medens de to andre deltagere i røveriforsøget som nævnt fortsat er på fri fod.

 

Ud over de fire mænd bag røveriforsøget er det også lykkedes for politiet at identificere en femte som den mand, der skaffede økserne. Det er ham, som på fotoet er maskeret i ansigtet.

 

Der er ifølge Østjyllands Politi tale om en mand af rumænsk afstamning, der som nævnt har en meget karakteristisk gang, da hans ene ben er kortere end det andet, og han har derfor en ekstra høj sko på højre fod.

 

Østjyllands Politi er meget interesseret i at få oplysninger om, hvor manden eventuelt har overnattet og opholdt sig. Ligeleders, om han er set i følgeskab med andre, og om han har anvendt et køretøj og i så fald hvilket.

 

Læs også
Han ligner en almindelig kunde på vej ind i Rema 1000 – men lige om lidt trækker han en kniv

Kan du genkende nogle af mændene på billederne, eller kan du på anden måde hjælpe politiet i sagen, vil Østjyllands Politi meget gerne høre fra dig på telefon 114 eller 8731 1448.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…