Politiet bad rabiate muslimer om at sikre lov og orden i muslimsk domineret område

I en række europæiske storbyer mister politiet mere og mere grebet om visse bydele med en stor muslimsk befolkning.

 

Når politi, ambulancefolk og brandfolk skal gøre deres arbejde i disse områder, risikerer de at blive angrebet med kasteskyts, der rækker fra sten til farligt fyrværkeri. I visse tilfælde bliver de sågar beskudt.

 

Herhjemme kendes denne type angreb blandt andet fra Vollsmose, Gellerup og Nørrebro.

 

Med denne aggressive fremfærd forsøger kriminelle bander, islamister og almindelige ballademagere at tage kontrol med disse lokalområder og udvikle dem til muslimske parallelsamfund.

 

I Hollands hovedstad Haag tog politiet forleden den fulde konsekvens af denne udvikling. Det afstod simpelt hen fra at opretholde lov og orden nytårsaften i to muslimsk dominerede bydele.

 

I stedet lavede man en aftale med As-Sunnah moskeen om, at den lod frivillige unge tage sig af opgaven. De dannede muslimske patruljer, som gik gennem gaderne.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Det er i sig selv højst opsigtsvækkende, at staten opgiver at håndhæve sin magt og overlader dette til repræsentanter for et lokalt muslimsk parallelsamfund.

 

Men ser man nærmere på As-Sunnah moskeen, bliver historien endnu mere utrolig.

 

Rabiat islam

Moskeen repræsenterer en rabiat, fundamentalistisk udgave af islam, der går under navnet salafisme.

 

Den hollandske efterretningstjeneste har betegnet moskeen som et center for radikal salafisme, der tiltrækker unge muslimer fra hele Holland.

 

Salafisterne ønsker at afskaffe det vestlige demokrati og erstatte det med et kalifat – en tankegang, som også kendes fra Islamisk Stat og Hizb ut-Tahrir.

 

As-Sunnah moskeen i Haag har været stærkt kritiseret for de ekstreme holdninger, der bliver prædiket i den – herunder kravet om, at muslimer ikke bør integreres i det hollandske samfund.

 

Det er altså denne moské, som politiet overlod den lokale kontrol til nytårsaften. Men det bliver værre endnu.

 

Imamen ønskede kendte islamkritikeres død

As-Sunnah moskeen havde en meget ubehagelig rolle i en af de mest dramatiske begivenheder i nyere hollandsk historie: mordet på filminstruktøren og islamkritikeren Theo van Gogh i 2004.

 

Det bestialske mord blev begået af den radikale muslim Mohammed Bouyeri, der tilhørte den såkaldte Hofstadt-gruppe (Hofstadt er et gammelt navn for Haag). Flere røster påpegede, at mordet meget vel kunne være inspireret fra As-Sunnah moskeen.

 

Få uger før van Gogh blev slået ihjel, havde lederen af moskeen, imam sheik Fawaz Jneid, nemlig holdt en svovlprædiken mod ham og den kendte islamkritiker Ayaan Hirsi Ali, som van Gogh samarbejdede med. Her bad imamen Allah om at sende de to i døden:

 

”Giv van Gogh en sygdom, som ingen på jord kan helbrede. Giv ham lidelser, som får ham til at længes efter døden. Gør Ayaan Hirsi Ali blind, giv hendes hjerne kræft. Giv hendes tunge kræft.” (Søren Kern, Gatestone Institute)

 

En helt igennem fin fyr denne imam Fawaz, som man kan høre.

 

Oplærer unge i shariaen

I 2011 vakte moskeen opsigt, da den inviterede en vis Mohamed al-Maghraoui til at deltage i åbningen af en aflægger af moskeen i Amsterdam. Al-Maghraoui havde blandt udmærket sig ved at tale for, at niårige piger kunne blive tvangsgift.

 

Så det er bestemt ikke en hvilken som helst moské, politiet i Haag overlod lov og orden til nytårsaften. Det er en moské, der oplærer de unge muslimer i shariaen i dens mest bogstavelige form.

 

Måske har der været tid til missionsvirksomhed under de frivilliges patruljering i gaderne?

 

Parate til at bøje sig

Går man ind på moskeens facebook-side, kan man se den rose sine frivillige for at have sikret ro nytårsaften. Det tror man gerne. Radikale islamister indgyder ofte så megen frygt og respekt hos deres trosfæller, at der ikke er problemer med at holde orden. Det ekstreme eksempel er jo Islamisk Stat.

 

Men det er aldeles ikke en demokratisk retsstats opgave at styrke disse kræfters kontrol med deres lokalområde. Opgaven er tværtimod at støtte muslimer i at blive en del af en stat, som er styret af frihed og ikke af religiøs magt.

 

Jovist, det var bare en nytårsaften. Men holdningen hos Haags politi varsler ilde om, hvor parate kræfter i vores samfund er til at bøje sig for udviklingen af stadig stærkere muslimske parallelsamfund.

 

(Kilder: Gatestone Institute, 10News, Snaphanen)

 

Gadepatruljerne forberedes (Foto: Twitter)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…