Nu er det ikke kun pinkoder, der aflures. Politiet advarer mod en ny metode til at stjæle dine penge ved en pengeautomat

Colourbox

Politiet advarer: Nu er det ikke kun afluring af pinkoder. Du også kan blive bestjålet inde i pengeautomaten, uden at du opdager det

 

Hidtil har det ikke skortet med advarsler fra politiet om østeuorpæiske tricktyve, der aflurer især ældre mennenskers pinkoder ved en hæveautomat og derefter får listet kortet fra dem, uden at de opdager det.

 

 

Nu advarer Sydøstjyllands Politi mod en helt ny fidus: Hvis du uden for bankens åbningstid forsøger at hæve penge i en hæveautoamt, uden at der kommer penge ud i skuffen, så skal du straks kontakte politiet.

 

 

Så kontant lyder meldingen fra Sydøstjyllands Politi. Det sker efter, at man i politikredsen har været udsat for en del ret avancerede tilfælde af tyveri mod folk, der har forsøgt at hæve penge i en hæveautomat.

 

Blokerer seddelskuffen med en clips

Systemet er ret enkelt. Tyvene blokerer seddelskuffen i hæveautomaten med et instrument, eksempelvis en clips, der er sat ind for at holde pengene tilbage.

 

Når kunden herefter uden penge har forladt automaten i den tro, at den ikke virker, dukker tyvene op, fjerner clipsen og henter kontanterne.

 

Umuligt at se clipsen

Ifølge Sydøstjyllands Politi er det ikke muligt at se den påmonterede clips i hæveautomatens pengeskuffe, inden man begynder at hæve kontanter, og der er således ingen muligheder for at gardere sig mod et eventuelt tyveri.

 

“Så kontakt straks politiet, hvis du oplever uregelmæssigheder, næste gang du hæver penge i en pengeautomat og ikke blot vente, til banken åbner,” lyder opfordringen fra Sydøstjyllands Politi.

 

Læs også
80-årig mand ventede bare på bussen – så udnyttede to udlændinge groft hans hjælpsomhed
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…