Klimaændringer vil medføre en tsunami af flygtninge

TV debatten på DR2 torsdag den 3. sep. om flygtningesituationen i Europa var lige så forudsigelig som AMEN i kirken – med de sædvanlige aktører, den samme snak – og ingen løsninger.

 

Først og fremmest skal krigen i Syrien standses og IS elimineres. Stormagterne bør stå sammen, uanset om der er uenigheder imellem dem. Man kan ikke fortsat se til uden at gøre noget. Vi mangler en Winston Churchill til at sige de forløsende ord og agere derefter.

 

Tyske Angela Merkel er veg og synes, det er synd for alle, og med den tyske fortid tør hun ikke gøre noget for at stoppe flygtningestrømmen. Landene omkring Middelhavet bl.a. Tyrkiet skal inddrages for at standse menneskesmuglernes skånselsløse forretning.

 

Flyt fokus

Vi har hele tiden fokus på at lindre skaderne og hjælpe ofrene for krige og fattigdom i stedet for at stoppe krigen og hjælpe massivt i hjemstaterne. Det ville være bedre og billigere.

 

Flygtninge strømmer frit over grænserne, og hverken manglende pas, visum eller pigtråd kan holde fortvivlede mennesker tilbage.

 

De maser sig frem ligegyldigt hvad og efterlader i deres spor en stribe af blod og affald, som om mennesket i desperation forvandles til et væsen værre end dyr.

 

Ingen taler om kultursammenstød

Europæiske lande vil for altid blive forvandlet pga. den store indvandring med andre kulturer, hvis man ikke sørger for, at landene forbliver sekulære og ikke bøjer sig for religiøs påvirkning.

 

Ofte må religiøse mennesker ikke gifte sig med en person med anden religion, så det vil tage mange år, før der sker en assimilering. Det kan ende med uro og parallelsamfund.

 

Vi kan hjælpe 10 gange så mange flygtninge i nærområder som i Danmark, men det skal gøres, så flygtninge gerne vil blive og lettere kan vende tilbage til deres hjemegn, når konflikten slutter. Det kan gøres med andet end teltlejre.

 

Læs også
Alle vore miljøproblemer ville være lettere at løse med færre mennesker, og sværere – og til sidst umulige at løse med stadig flere mennesker (David Attenborough, 1926-)

Ja tak til fikse løsninger

Man kan fx bygge byer af containere, og hvis fx Bjarke Ingels og Olafur Eliasson fik mulighed, kunne det gøres elegant med små huse i en eller to etager af containere i forskellige farver a la Grønland, hvor de farvede huse lyser op i landskabet. Disse små huse kunne udgøre en lille by, hvor der også oprettes sygehus, skoler, butikker m.m.

 

I New York er et højhus opført af gamle containere blevet til en moderne bolig. Husene skal være attraktive, men det kan Bjarke Ingels gøre ved at indrette dem. Der må være masser af brugte containere i verden. To 40” containere sat i vinkel eller ovenpå hinanden kunne udgøre en bolig på ca. 50 m2 til en familie. Kun fantasien sætter grænser!

 

Nye byer kan opstå på en mark, som Jakriborg mellem Lund og Malmø i Sverige – opført af brødrene Jan og Krister Berggren i 1999. Efter megen kritik i begyndelsen, er det i dag en populær bilfri by a la en hansestad i Middelalderen med smukke huse, der ligger som en oase på en mark.

 

Thoriumdrevne afsaltningsanlæg giver vand

Vand vil fremover mange steder blive en mangelvare, men ved hjælp af afsaltningsanlæg kan man skaffe mere vand. Dertil kræves masser af billig energi, og det kan ske ved at indføre thorium kernekraft, der snart vil kunne erstatte de fossile brændstoffer, hvis der er politisk vilje til det.

 

Mangel på fødevarer til en stigende befolkning er et andet problem, som kan løses ved at omdanne evt. ørken omkring nybyggede containerbyer til haver, hvor man kan dyrke grøntsager m.m. Israel har god erfaring med dets kibbutz landbrug, hvor unge fra hele verden kom for at hjælpe.

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Der bliver mindre plads

Isen smelter pga. global opvarmning, og vandet vil stige overalt, så der vil være mindre plads for mennesker og dyr. Det er slet ikke med i flygtningedebatten.

 

Der bliver mindre plads i folkerige lande som Bangladesh, og der fødes i fattige lande og i flygtningelejre for mange børn. Situationen vil blive værre i de kommende år, hvis man ikke sørger for familieplanlægning. Det er nødvendigt i en overbefolket verden, da der ellers ikke længere vil være plads til vilde dyr som løver og tigre o.a.

 

Familieplanlægning mindsker global opvarmning

Vi bør hjælpe disse bølger af flygtninge, så de ikke skal rejse den halve verden rundt for at finde et sted at bo. De skal have bolig, vand og mad, og så bør de selv bidrage med familieplanlægning, så befolkningstilvæksten bremses. Det er jo alle disse mange mennesker, der bidrager til den globale opvarmning – og deres egne trængsler – ved at udsende store CO2 udledninger i atmosfæren.

 

Global opvarmning skaber flere flygtninge. Derfor bør der udover familieplanlægning fokuseres på ren energi med fremtidens rigelige, billige og rene brændstof thorium. Fusion kommer senere.

 

Sahara har engang været grøn – måske kan den blive det igen med masser af energi samt aktiv deltagelse af mange dygtige og nogle af dem uddannede flygtninge, som lige nu lever en passiv tilværelse. Når man kan flyve ud i rummet og tilbage igen, så kan man også løse dette problem!

 

Læs også
Valget bliver et klimavalg, men det vigtigste – befolkningstilvæksten – glemmes!

www.global-alarm.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…