Pensionisterne raser – nu bliver deres elskede rækkehuse overtaget af flygtningefamilier

Privat / Avpixlat

Haverne står i fuldt flor foran de hyggelige røde rækkehuse. De er bygget til kommunens pensionister, og de er meget eftertragtede.

 

Men nu kan det snart være slut. Danderyd Kommune nord for Stockholm har slet ikke boliger nok til de mange flygtninge, der strømmer til Sverige. Derfor er de begyndt at lade flygtningefamilier flytte ind i de smukke røde træhuse i Enebyberg – for næsen af svenske pensionister.

 

Og de er rasende.

 

Der bliver samlet underskrifter. Og tirsdag var der et krisemøde med kommunens politikere.

 

Der er allerede flyttet otte flygtningefamilier ind i rækkehusene. De har skabt modsætninger til de øvrige beboere, fordi de ofte larmer til sent ud på aftenen.

 

De pensionister, som står på ventelisten til de populære rækkehuse, er vrede over, at de bliver sprunget over i køen og måske nu aldrig får et af de 76 eftertragtede huse.

 

Andre borgere i kommunen mener også, det er helt forkert. De har betalt en høj skat for at sikre gode boliger til ældre mennesker. Men nu bliver de ældre snydt for at tilgodese flygtningefamilier.

 

Borgerlige politikeres løfter

På krisemødet tirsdag stod politikerne i den borgerligt styrede kommune fast. De lovede, at der ikke ville flytte flygtninge ind i alle de røde rækkehuse. De skulle også nok tale med flygtningefamilierne om, hvad der var god opførsel i Sverige.

 

Men de sagde også, at alle skal alle være med til at hjælpe for at løse den store opgave.

 

De kunne være interessant at få at vide, om der bor flygtningefamilier dér, hvor politikerne selv bor. Eller om de kun er hjælpsomme og gavmilde på vegne af pensionisterne og andre almindelige svenskeres vegne.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Kilde: Avpixlat og

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/krismote-efter-protester-mot-att-placera-flyktingar-i-enebybergs-seniorbostader/aRKofx!6BFN4nOWmNt8xuKMDiwg1w/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…