I Danmark er Islamisk Stat en lovlig organisation – Mette Frederiksen gør ingenting

Den blodige terror i København i weekend’en den 14. og 15. februar, hvor to sagesløse mennesker mistede livet og seks politibetjente blev såret, var inspireret af den den berygtede terrororganisation, Islamisk Stat (IS).

 

Den senere efterforskning har vist, at den formodede drabsmand, den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som selv blev dræbt under en ildkamp med politiet, blandt andet havde udtrykt ønske om at rejse ud og tilslutte sig Islamisk Stat og i forvejen af samme grund var kendt af PET.

 

Inden han lørdag den 14. februar begav sig afsted for at beskyde deltagerne i et debatarrangement i kulturhuset Krudttønden på Østerbro, havde han således hyldet Islamisk Stat ved at lægge gruppens slagsang ud på sin Facebook.

 

Har adskillige tilhængere i Danmark

Islamisk Stat har uden tvivl adskillige tilhængere i Danmark. Således har politiet indtil nu anholdt fem personer, der var involveret i planlægningen og udførelsen af terrorhandlingen den 14. – 15. februar, og i sin nyeste udgave af sit magasin, Dabiq, hylder Islamisk Stat ifølge Politiken Omar el-Hussein og udnævner ham til martyr.

 

Ligeledes bringer magasinet ifølge Politiken flere billeder af Omar El-Hussein. Blandt andet ét, der skal forestille liget af Omar el-Hussein, der ligger indhyldet i et hvidt klæde i en hvid kiste.

 

Og i Gellerupparken i Aarhus flages der åbenlyst med Islamisk Stats flag samtidig med, at unge muslimer her render rundt med attrapper af det karakteristiske terrorvåben med det fremadbøjede ammunitionsmagasin, Ak 47’en.

 

Alt sammen beviser på, at Islamisk Stat har fodfæste i Danmark.

 

Men alligevel nægter justitsminister Mette Frederiksen at forbyde organisationen i Danmark. Det fremgår af et skriftligt svar til Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, som havde spurgt “Vil ministeren tage initiativ til et forbud mod Islamisk Stat og IS’ symbol?”, .

 

Erkender, at det en terrororganisation med indflydelse

Mette Frederiksens vægring ved at forbyde Islamisk Stat i Danmark sker på trods af, at hun i sit svar selv anfører, at Islamisk Stat “kan have en yderligere radikaliserende effekt på personer, der allerede befinder sig i militant islamiske miljøer i Danmark. Dette kan være med til at øge terrortruslen mod Danmark.”

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Ligeledes anfører Mette Frederiksen i sit svar til Peter Skaarup, at Islamisk Stat er på FN’s og EU’s terrorliste, samt at “PET blandt andet (har) løbende fokus på, om der er personer i Danmark, som eksempelvis yder økonomisk støtte til ISIL (Islamisk Stat, red.) eller på anden måde fremmer ISIL’s virksomhed således, at der er grundlag for at rejse sag mod dem.”

 

Som bekendt holdt PET også øje med Omar el-Hussein, men da der åbenbart ikke var grundlag for at rejse sag mod ham, nåede han i en terrorhandling at dræbe to mennesker og såre seks politibetjente, inden han selv blev dræber under en skudveksling med politibetjente, som han også beskød og forsøgte at dræbe.

 

Jamen, vi skal først høre Straffelovrådet.

Mette Frederiksens begrundelse for ikke at skride til handling er, at man først skal høre Straffelovrådet. Straffelovrådet skal høres, “om de gældende regler i straffeloven udgør et tilstrækkeligt strafferetligt værn i forhold til at modvirke deltagelse i og hvervning til væbnede konflikter, samt forslå eventuelle strafferetlige tiltag, der kan styrke indsatsen på området,” skriver Mette Frederiksen i sit svar.

 

I Dansk Folkeparti ryster Peter Skaarup på hovedet.

 

“Det er forbløffende, at ministeren ikke ser alvoren i dette her. Især, når hun i sit svar selv anfører, at Islamisk Stat har en radikaliserende indflydelse på personer i islamiske miljøer i Danmark. Blandt andet var den formodede gerningsmand bag terrordrabene i København inspireret af Islamisk Stat,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

“Og som ministeren ligeledes selv påpeger, så er Islamisk Stat på både FN’s og EU’s terrorlister, og det virker mildest talt besynderligt, at landets justitsminister ikke vil opløse en organisation, der er stemplet som en terrororganisation.”

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

Man opløser da en terrororganisation

Organisationer, der af EU og FN stemples som terrororganisationer, bliver normalt også i Danmark officielt betegnet som terrororganisationer.

 

Peter Skaarup oplyser, at han på den baggrund nu vil bede Mette Frederiksen redegøre for de afsnit i dansk lovgivning, der forhindrer Danmark i at opløse en terrororganisation.

 

“Der er jo ingen mening i at stemple en organisation som terrororganisation, hvis man ikke samtidig kan opløse den,” understreger Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…