Nu kommer foråret med fuld styrke på Louisiana

Foto: Louisiana

 

MARTS PÅ LOUISIANA
Nu kommer foråret – for fuld styrke

På denne første officielle forårsdag kan det være svært at ane, men det er ganske vist: de første lunende solstråler er allerede blevet dyrket ude i parken og på terrassen foran cafeen. Nu vender lyset for alvor tilbage derude, græsset grønnes, forårsbebuderne vælder frem og knopperne tager tilløb. Og indenfor går det mindst lige så stærkt: Med flere nye udstillinger og en kalender, der bugner af muligheder og møder med markante personligheder, tager Louisiana de kommende uger et sandt kraftspring ind i foråret.

 

KOMMENDE UDSTILLINGER

 

Jeff Wall – 12. marts:

 

MARTS-KALENDEREN

TIRSDAG
3
MAR 19.30
LOUISIANA LIVE
Det eminente blik

Krass Clement – der som den første fotograf nogensinde blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse – har i snart fire årtier stået som en af de mest originale og prominente danske fotokunstnere. Han er bl.a. kendt for at kombinere dybdeskarphed og kornethed og har i løbet af sin karriere udgivet 20 fotobøger – senest ‘Bag Saga Blok’, en skildring af Vesterbros arrede sjæl, der er blevet hyldet som en “sælsom og smuk form for visuel arkæologi”. Den prisbelønnede fotograf er månedens første LIVE-gæst.

TILMELDING

ONSDAG
4
MAR 19.30
LOUISIANA LECTURE
Ord, billeder, sanser

Et særligt trekløver er omdrejningspunkt for dette foredrag, der ser på det inspirerede og kunstneriske slægtsskab mellem maleren Paula Modersohn-Becker, hendes nære ven digteren Rainer Maria Rilke og så den danske forfatter J.P. Jacobsen. Hun var stærkt optaget af Jacobsens værker – ”Jeg læser ham fysisk! – mens Rilke ligefrem lærte sig dansk for at kunne læse ham på originalsproget. Skribent og ph.d. i litteratur Anders Ehlers Dam, der er ved at forberede en udstilling om J.P. Jacobsen og kunsten, er aftens foredragsholder.
TILMELDING

LOUISIANA LEARNING
Demokrati på spil og kunst som rejsekammerat

Louisianas formidlere tilbyder omvisninger for museets gæster og undervisningsforløb for skoler, ungdomsuddannelser mm. Men de er også engagerede i længerevarende forløb, inspirationsdage og internationale samarbejder som Art Exchange programmet. Det har bl.a. udmøntet sig i, at danske gymnasieelever her på museet har ladet sig inspirere af kunstens verden til at udvikle et demokratispil, som eleverne netop har præsenteret på TATE MODERN i London som en del af udstillingen Reach Out, der vises til 26. april.

FILM OM PROJEKTET

Louisiana Learning inviterer i øvrigt 22. april til et internationalt seminar, der tager afsæt i et andet længerevarende projekt, nemlig museets forløb for asylsøgende børn og unge ‘Med kunsten som rejsekammerat’. Seminaret sætter fokus på, hvordan kunst kan skabe rum for fordybelse, styrke sociale relationer og være et afsæt for at fortælle sin egen historie.

LÆS MERE

FREDAG
6
MAR 18.30
FREDAGSLOUNGE
Cool charme og passion

Nordisk “coolness” og sydlandsk passion flyder sammen, når Trio Tristeza folder sig ud på loungescenen med moderne fortolkninger af romantiske latinamerikanske balleder. Trioen består af Jacob Andersen på percussion, Bastian Sjelberg på kontrabas og Jacob Gurevitsch på guitar, og de tre herrer er kendt for deres varme og virtuose samspil.

FREDAGSLOUNGE

LØRDAG
7
MAR 10.00
LOUISIANA KLUB
Private View i Richard Mosse

Richard Mosse udstillingen The Enclave har høstet en sand strøm af fremragende anmeldelser – “sanselig, bjergtagende og simpelthen fremragende ” – og den vækker stærke følelser og rejser mange spørgsmål. På dette Private View har du som klubmedlem mulighed for at få Mosses værker sat i perspektiv af en af Louisianas dygtige formidlere. Tilmelding til Private View nødvendig.

TILMELDING

TIRSDAG
10
MAR 19.30
LOUISIANA LIVE
På vandring med Grøndahl

Jens Christian Grøndahls nye bog ‘Hjemme i Europa’ tager afsæt i den forårsmåned, hvor forfatteren vandrer rundt i Rom, og hvor indtryk af byens og Europas nutid og historie blander sig med personlige tilbageblik på barndommens somre og hans mors sygdom og død. Med tanker om kunst og litteratur, politik og samfund, fortid og nutid er det med andre ord blevet tid for Grøndahl til at gøre status – hør mere og mød ham som gæst på LIVE-scenen.

Læs også
Kulturhistorie: Risikoen ved at læse Bodega Blues er en overvældende tørst og en uovervindelig lyst til at besøge de steder, forfatteren beskriver så levende og farverigt

TILMELDING

ONSDAG
11
MAR 18.00
JEFF WALL PÅ LOUISIANA
Et møde med fotografiets store mester

Lige nu arbejdes der i Louisianas Sydfløj – hvor sporene efter Olafur Eliassons Riverbed for længst er fjernet – med at installere og færdiggøre forårets store udstilling. Canadiske Jeff Wall hører til blandt samtidskunstens absolutte mestre, og han har spillet en afgørende rolle for, at fotografiet har opnået så betydelig en position i samtidens kunst. Jeff Wall besøger Louisiana i forbindelse med udstillingen, og det vil være muligt at opleve ham i koncertsalen, hvor han taler med den internationalt anerkendte kunsthistoriker Thierry De Duve.

TILMELDING TIL JEFF WALL SAMTALE

Bemærk: JEFF WALL udstillingen åbner officielt 12. marts, men der er særåbning allerede 11. marts om aftenen med gratis adgang til museet for alle fra kl. 17.30.

TIRSDAG
17
MAR 19.30
LOUSIANA LIVE
Wilhjelm og bagklogskaben

“Nøgtern, bevægende, gribende,” lød et par af de roser, Preben Wilhjelm kunne høste, da han i efteråret udgav erindringerne ‘Man kan sagtens være bagklog’. Wilhjelm, der er uddannet fysiker, har som retspolitiker og medstifter af både SF og VS opnået en position som en af de mest betydningsfulde og respekterede skikkelser på den danske venstrefløj, Mød ham som LIVE-gæst hos Marie Tetzlaff til en snak om bl.a. kasinoøkonomi, religion, børn, kernefysik, klasseskel og hykleri.

TILMELDING

LOUISIANA CHANNEL
Per Bak Jensen og det skjulte i verden

“Det skjulte i verden vil på en eller anden måde i kontakt med os, berøre os, ja, det kan føles som om, det rækker ud efter os.” Hvis der er længe siden, du har checket ind på Louisiana Channel, er det oplagt at lytte til denne fine, tankevækkende samtale med Per Bak Jensen, en af Danmarks førende og mest anerkendte kunstfotografer. Bak Jensen, hvis billeder bl.a. indgår i Louisianas Samling og som lige nu er aktuel med en udstilling på Sorø Kunstmuseum, regnes også internationalt for en pioner indenfor det moderne landskabsfotografi.

Kilde: Nyhedsbrev Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art

Gl. Strandvej 13 | 3050 Humlebæk

[email protected] | www.louisiana.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…