Nu gør tyskerne oprør: Fire ud af fem kræver grænsekontrol, stik imod den officielle holdning

Da Dansk Folkeparti i 2011 fik VK-regeringen med på at indføre grænsekontrol, fik Danmark læst og påskrevet af Tyskland. Fra tysk side mente man, at det var et brud på hele grundlaget for EU-samarbejdet.

 

Dette er stadig den officielle tyske holdning. Men den massive asyltilstrømningen får nu befolkningen til at gøre oprør.

 

Fire ud af fem tyskere kræver indførelse af grænsekontrol. Det fremgår af en aktuel meningsmåling (Initiative Markt- und Sozialforschung).

 

Målingen viser også et andet opsigtsvækkende resultat: Langt over halvdelen af tyskerne (59 procent) siger i dag, at det var forkert af forbundskansler Angela Merkel at lade de syriske asylansøgere rejse frit til Tyskland fra Ungarn.

 

I en tidligere måling sagde to tredjedele af befolkningen (66 procent), at det var en rigtig beslutning. Men den barske virkelighed har altså medført et dramatisk holdningsskift.

 

Islam hører ikke til Tyskland

I en anden meningsmåling bliver tyskerne spurgt, om islam hører til Tyskland. Næsten to tredjedele (63 procent) svarer nej. Kun 22 procent svarer ja. (Institut für Demoskopie Allensbach)

 

Selv blandt tilhængerne af det ekstremt politisk korrekte venstreorienterede parti, De Grønne, mener et flertal, at islam ikke hører til Tyskland.

 

Den tyske offentlighed har i mange år været præget af en kvælende angst for at være ukorrekt. Denne frygtsomhed har selvfølgelig en sammenhæng med Tysklands frygtelige fortid.

 

Men nu har de tyske politikere med Angela Merkel i spidsen i den grad svigtet deres ansvar for at tage vare på deres land, at befolkningen siger stop.

 

Tyskerne har sat i bevægelse, og ingen ved rigtigt, hvor det ender.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

(The Local, Die Welt)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…