De sparkede og slog Nanna med cykelkæder – i går forlod de retten som frie mænd

Facebook/Colourbox

Tre voldsmænd overfaldt julenat sidste år Nanna skovmand og hendes kæreste med cykelkæder og slag og spark.

 

I går kunne alle tre forlade retten som frie mænd.

 

Retten i Lyngby idømte dem så lave straffe, at de allerede havde afsonet dem i løbet af den tid, de sad varetægtsfængslet i sagen.

 

Således blev de tre overfaldsmænd i alderen 16, 17 og 19 år idømt to måneders ubetinget fængsel for det ualmindeligt gove og brutale og iøvrigt helt umotiverede overfald julenat. (Ekstra Bladet )

 

Der til kom yderligere en betinget fængselsstraf på otte måneder for den 16-årige og den 19-årige, medens den 17-årig blev idømt ti måenders betinget fængsel, da han også blev dømt for indbrud.

 

Blev idømt betinget udvisning

Desuden blev den 16-årige, der er marrokansk statsborger, idømt betinget udvisning, og det faldt hans forsvarer, Peter Trudsø for brystet.

 

“Betinget udvisning er en ret alvorlig sanktion for en person, der er født og opvokset i Danmark og har sin skolegang og familie i landet. Hele hans liv ligger i Danmark, sagde Peter Trudsø til Ritzau.

 

Advokatens bekymring er dog indtil videre ubegrundet. En af de tiltalte i sagen, en 18-årig mand, som blev frikendt for overfaldet, har to betingede udvisningsdomme bag sig, uden at det fik konsekvenser på trods af, at han blev kendt skyldig i indbrud.

 

Betingede udvisninger er efterhånden mere reglen end undtagelsen.

 

Det er et af de  forhold inden for retssystemet, som Dansk Folkeparti vil have ændret således, at en udvisningdom altid er en ubetinget udvisning, der skal eksekveres på stedet.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Måske har advokaten haft en frygt i baghovedet for, at det nok ikke vil være sidste gang, hans klient vil stå foran en dommer.

 

Kom hjem fra en juleaften i familiens skød

Det tog lægerne på Rigshospitalet ti timer at behandle Nanna Skovmand og hendes kæreste, Mads Schøllhammer, efter at unge af anden etnisk baggrund brutalt havde overfaldet og gennembanket dem, da de juleaften vendte hjem til deres lejlighed med julegaverne efter en hyggeaften i familiens skød.

 

Under overfaldet, der var helt umotiveret, blev de begge sparket og gennembanket med tunge cykelkæder. Nanna har tidligere i retten blandt andet beskrevet det således:

 

“Der er én, der får fat i min krave og smider mig ned på jorden. Så mærker jeg slag med kæden. Jeg kan mærke, at jeg er ved at besvime, hvor gang han slår mig.”

 

Forinden var hendes kæreste, Mads, blevet slået i hovedet med en flaske, der splintredes og ligeledes væltet om på jorden, hvor han blev sparket og slået med cykelkæder.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Billeder af Nannas forslåede ansigt har siden gået pressen rundt. Hendes overfaldsmænd var allerede løsladt, da hun den 28. april afgav forklaring i Retten i Lyngby, og det er de stadig.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…