Nævninge på stribe omfavnede en mor, der blev trukket i retten, fordi hun beskyttede sin søn

Colourbox

I otte måneder gik Samantha Firth-Corner i angst for at komme i fængsel. Hun var anklaget efter en paragraf om overfald med legemsbeskadigelse til følge, og den har en strafferamme på op til fem års fængsel.

 

”Det var som et mareridt,” siger den 43-årige mor til tre fra den engelske by Bedale i dag. (Daily Mail)

 

Hun har aldrig før været på kant med loven. Men hun blev trukket ind i ballade, da hun så sin søn i teenagealderen omgivet af en gruppe på fem aggressive drenge i forbindelse med en privat fest.

 

Der var lagt op til, at sønnen skulle have alvorlige bank. Det kom til håndgemæng, og her kom hun ved et uheld til at ramme en af de unge med en sten, som hun forsøgte at true med. Han fik to fortænder alvorligt beskadiget.

 

Anklagemyndigheden insisterede på at bringe hende for retten, selv om politiet ikke var begejstret for det. Anklageren mente, at Firth-Corner og hendes søn selv havde opsøgt balladen ved at gå hen til huset, hvor festen foregik.

 

Hun blev i retten spurgt, hvorfor hun blandede sig. Hendes kontante svar lød: ”Jeg er mor, det er mit job.”

 

Rørte ved noget dybt

Det var måske ikke så overraskende, at hun blev frikendt. Til gengæld var reaktionen fra en stor del af nævningene efter retssagen højst usædvanlig.

 

Ni ud af 12 nævninge omfavnede hende og ønskede hende held og lykke!

 

Det var vist ikke helt efter reglerne. Men tilsyneladende rørte sagen ved noget dybt hos mange af dem. En stærk følelse af, at en mor (eller far) har forpligtelser, som hun ikke kan løbe fra, selv om det giver ballade.

 

”Det er hendes job,” for nu at bruge Samantha Firth-Corners egen vending.

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…