Myndighedernes forfærdelige svigt: Han fik 12 år for at slå børnenes mor ihjel – men han får også retten til børnene

Retten i Glostrup afsagde mandag dom i den opsigtsvækkende sag om mordet på 39-årige Hafida Bourouih.

 

Den 41-årige tiltalte – Anders Bård Larsen – havde allerede indrømmet mordet, og blev dømt 12 års fængsel efter straffelovens paragraf 237:

 

“Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid”

 

Anders B. Larsen slipper altså med mindre end livstid, det er grotesk. Han vil sikkert være uden efter 8 år.

 

Men der er mere. Anders B. Larsen han tillige fået tilkendt forældremyndigheden over parrets to børn på 3 og 5 år, selvom han har myrdet deres mor.

Børnepsykolog: De vil være totalt fremmede overfor hinanden

Børnepsykolog John Halse mener, det er umuligt at danne nære og trykke relationer til en morder, imens han sidder i fængsel. :

 

“Når han kommer ud af fængslet efter for eksempel otte år, så er børnene gamle nok til at have fuld forståelse for, hvad der er sket. Og selvom de vælger at fortsætte relationen med deres far, så vil de være totalt fremmede for hinanden i forhold til det samspil, der er mellem forældre og børn, som lever sammen,” forklarer børnepsykologen.

 

Hvordan kan man forestille sig, at de børn nogensinde kan tilgive deres far og stole på ham?

 

Den basale tillid, som børn gerne skal have og lære i deres barndom, kan være ødelagt. Alligevel skal børnene kunne have en fremtid med tillid og tryghed med den person, der har slået deres mor ihjel

 

“Når den vigtigste mand i deres verden – ham, som skulle passe på dem og altid skulle være der – har slået den vigtigste kvinde i deres liv ihjel, hvordan kan de så nogensinde stole på nogen. Noget andet, man kan frygte ved en situation som denne er, at børnene bliver placeret et sted, hvor de ikke kan få luft for den sorg og vrede, de går med efter tabet af deres mor. De kan sagtens være fine mennesker og skabe trygge rammer – men spørgsmålet er, om de kan bakke op om børnenes ret til at vende deres far ryggen, hvis de selv er i hans nære familie”, siger John Halse.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

Børnene er hos de pensionerede bedsteforældre

Hvis børnene ikke kan blive, vender der dem en meget turbulent tid. Børnene er i dag anbragt hos Anders B. Larsens forældre, der begge er pensionister.

 

Det er sket efter at de har boet 8 måneder hos Hafidas bror, altså er de allerede nu på en glidebane i forhold til at blive flyttet rundt, der er ikke meget tilbage af barnets tarv. Hvorfor man har valgt at flytte børnene fra Hafidas familie virker som endnu en grotesk beslutning. De havde det udemærket hos Hafidas familie.

 

I følge et skriv fra Glostrup Kommune, som Tv2 har fået indsigt i, beskrives at de tager fint hånd om drengene, og at de kan sikre en opvækst i et kærligt og trygt miljø med tæt kontakt til hele moderens familie.

 

Børnene lider allerede

Allerede nu begynder børnene at lide efter den første flytning og tabet af deres mor oveni.

 

“Vi kan allerede se, at børnene er blevet påvirket. Vi har fået nogle nye drenge, som er fuldstændig anderledes. Det er faktisk det værste ved det her; at vi kan se, at her er to drenge, som ikke har det godt,” siger Nassira Barghadouch til bt.dk.

 

Læs også
Politiet advarer mod mand – ved to skoler har han lokket elever med slik: Kom med mig hjem

Nassira Barghadouch er gift med Hafidas bror Hassan Bourouih og parret har to mindreårige børn. De har søgt om forældremyndigheden for de to drenge.

 

Når børn skal anbringes hos familie, skal der laves en vurdering af, om den familie kan varetage børnene. Det vides endnu ikke, om man har vurderet Anders B. Larsens forældre som egnet anbringelses sted for de næste 8 år eller mere. Men det vides med sikkerhed, at hvis de ikke vurderes egnet, skal de flyttes endnu engang.

 

Der kan derfor vente børnene en meget turbulent tid med flere anbringelser de næste mange år. Man kunne have beholdt dem i Hafidas familie, så de i det mindste var skærmet for en sådan fremtid.

 

Anders B. Larsen har før fået fjernet en datter

Logikken er fraværende med valget af far som myndighedsindehaver, når man før har valgt at fjerne en datter fra ham.

 

Tilbage står også den ubegribelige vurdering af, at Anders B. Larsen har fået tilkendt forældremyndigheden, han har i forvejen fået fjernet et barn fra et tidligere forhold.

 

Der havde i lang tid ikke været kontakt mellem far og datter, men forholdet blev genoptaget i 2013, da den biologiske mor var meget syg og datteren havde behov for mere kontakt.

Læs også
Tidligere præst i Tømmerup har erkendt seksuelle overgreb på børn og unge – her forklarer psykolog, hvad der kan ligge bag

 

Ifølge datterens plejemor er begyndelsen på det genoptagede forhold meget intens, og datteren ser i en kortvarig periode meget til både faren og hans familie.

 

Forholdet afsluttes dog igen efter datterens ønske idet hun synes at det er blevet for mærkeligt. Det viser sig at Anders B. Larsen under en køretur i december fortæller datteren, der nu er 16 år, at forholdet til Hafida er rigtig skidt, og at han derfor overvejer at slå hende ihjel.

 

I bilen snakker Anders B. Larsen om forskellige muligheder for at slå kæresten ihjel og beder også sin datter komme med gode ideer til, hvordan han kan myrde Hafida.

 

Børnene er de store tabere i denne sag. Ikke nok med, at deres far har slået deres mor ihjel, de bliver sandsynligvis også ødelagte ved at blive kastet rundt i et system, der varetager alle andres tarv end børnenes.

 

Den sunde fornuft er totalt fraværende i denne sag med et system, der begynder at flytte børnene rundt uden logisk grund og Børns Vilkår, der mener at det er i børnenes tarv at vokse op hos forskellige familier eller institutioner, inden de efter 8 år kan genforenes med en morder, der tidligere har fået fjernet et barn.

 

Hvordan er vi endt med at have et system, der giver rabatter på straffen og tilkender forældremyndigheden til en morder, der før har fået fjernet børn?

Læs også
Legegrupper gør de svage børn en bjørnetjeneste

 

Kilder:

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2015-08-17-datter-i-vidneskranken-far-talte-om-at-slaa-hafida-ihjel

 

http://ekstrabladet.dk/112/boernepsykolog-om-hafida-sagen-saadan-bliver-det-for-boernene/5502138

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…