Mobilmaster tæt på skole øger risikoen for diabetes 2

En international undersøgelse fra i år er offentliggjort vedr. mobilmasters indflydelse på risikoen for at udvikle diabetes 2.

 

Drenge på 2 forskellige skoler tæt på en mobilmast blev undersøgt. I undersøgelsen er der lagt vægt på at udelade evt. andre årsager. F.eks. elever med sukkersyge i familien, blodsygdomme og astma. Elever som røg, spiste meget fastfood og sukkerholdigt mad blev også udeladt fra undersøgelsen.

 

Forskerne målte markøren HbA1c i blodprøverne. HbA1c mængden fortæller noget om sukkermængden i blodet. Samme markør blev i 2011 godkendt af Sundhedsstyrelsen, som diagnostisk markør for type 2 diabetes.

 

Resultaterne viser markant øget mængde HbA1c markør i elever, som opholdt sig i forhøjet strålingsmiljø.

På verdensplan findes 7,3 mia. mobiltelefoner og ca. 383 mio. mennesker med diabetes 2. Tallet vil stige til 592 mio. i 2035. Disse alarmerende tal samt undersøgelsen vedr. den negative effekt mobilmasters mikrobølgestråler har på helbredet bør tages alvorligt. Beslutningstagere rundt om i Danmark må tage ansvar for befolkningens sundhedstilstand. Den økonomiske udgift til stigende antal med type 2 diabetes er en tung post i det i forvejen sparerramte sundhedsvæsen.

 

Har vi råd til at lade være med at tage advarslerne om sundhedsskader fra mobilmaster alvorlige?

 

Pernille Schriver cand. scient. biolog, miljøvejleder og lærer.

 

Link til undersøgelsen HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…