TV2 News laver ærbødigt interview med de rabiate islamister i Hizb ut-Tahrir – så fin en behandling ville en borgerlig politiker aldrig få

Fredag midt på eftermiddagen havde TV2 News en længere reportage fra en lille demonstration arrangeret af de rabiate islamister i Hizb ut-Tahrir.

 

Umiddelbart kunne det undre, at en større offentlig TV-kanal ofrede tid på en så beskeden flok fra ekstremismens overdrev.

 

Da indslaget rullede over skærmen, blev det hele endnu mere overraskende – for ikke at sige opsigtsvækkende.

 

Journalisten indledte med at fortælle, hvad Hizb ut-Tahrir mener. Da han havde gjort det, vendte han sig mod organisationens talsmand og sagde underdanigt: ”Nu håber jeg, at jeg har refereret jeres synspunkter korrekt.”

 

Derefter leverede han et totalt mikrofonholdende interview med talsmanden. Der var ikke ringeste forsøg på at bore i islamistens udtalelser eller afbryde med kritiske spørgsmål.

 

Det skulle lige have været en borgerlig politiker!

 

En så ærbødig behandling kan man i blå blok kun drømme om. Demokratiske borgerlige politikere som for eksempel landets statsminister skal normalt indstille sig på at spille rollen som den anklagede hos forhørslederen (journalisten/studieværten).

 

En sådan behandling vil TV2 News ikke byde islamistiske fanatikere.

 

Det er en kendt sag, at TV2 efterhånden lægger sig tæt op ad Enhedslisten og giver dette parti usædvanlig megen sendetid, mens man holder mikrofonen.

 

Men ligefrem at krybe for Hizb ut-Tahrir … ?

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…