Lasse fangede en indbrudstyv, men politiet have ikke tid til at hente ham – så gjorde Lasse noget meget usædvanligt

Colourbox

Lasse Jørgensen lod sig ikke slå ud af manglende politi: Han proppede en indburdstyv i bagerummet og kørte ham til politistationen

 

Efter at hans yderdør i ferbruar i år to gange var blevet brækket op med blot seks dagers mellemrum, var Lasse Jørgensen, der bor på Isbjerget i Aarhus, blevet godt træt af indbrudtyve, og da han i søndags fik chancen for at pågribe en, slog han til.

 

 

Med sine 191 centimeter i højden og over 100 kilo i drøjden er Lasse Jørgensen ikke sådan at hamle op med.

 

 

Han fik fat i den formodede indbrudstyv, som ikke havde en chance for at undslippe, og da det alarmerede politi ikke kunne komme, smed Lasse Jørgensen resolut den formodede indbrudstyv  ind i bagerummet på sin bil og kørte til politigården i Aarhus, hvor han pænt afleverede ham.

 

 

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

 

 

Da tyverialarmen gik

Som følge af de to indbrud i februar havde Lasse Jørgensen i lighed med så mange andre danskere fået indstalleret en tyverialarm i sin stuelejlighed, og da alarmen gik ved 22:30-tiden og det samtidig ringede på døren, satte han i et brøl og åbnede.

 

 

“Da der ikke stod nogen udenfor, var jeg godt klar over, hvad der var gang i. Havde jeg ikke reageret, var min lejlighed blevet tømt i løbet af natten, ” fortæller Lasse Jørgensen til Aarhus Stiftstidende og fortsætter:

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Udenfor kan jeg se, at der er én, der løber nede ved Strandpromenaden. Jeg går i samme retning og råber manden an. Til min overraskelse kommer han tilbage. Han må have troet, at det var nogle af hans kammerater, der kaldte. Det var mørkt, og jeg råbte på lang afstand.”

 

 

Lasse Jørgensen, der ifølge Aarhus Stiftstidende er i slåbrok og på bare fødder, får fat i den formodede indbrudstyv og vredet hans arm om og ført ham hen til sin bolig.

 

 

Politiet havde ikke en patruljevogn ledig

Her møder Lasse Jørgensen en anden beboer, som han beder ringe efter politiet.

 

 

“Jeg kunne ikke selv få fat i en telefon, mens jeg holdt tyven. Han var i øvrigt i en sølle forfatning. Måske var han narkoman,” forklarer Lasse Jørgensen ifølge Aarhus Stiftstidende.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

 

Imidlertid lød meldingen fra Østjyllands Politi, at man ikke kunne komme med det samme, men ville sende en patruljevogn, såsnart der blev én ledig.

 

 

“Jeg står og holder en indbrudstyv. Så kan jeg ikke bruge en melding om, at politiet ikke kan kommer, til noget. Så jeg tog ham med ned i p-kælderen og smed ham i bagagerummet på min VW Touran. Og så satte jeg kurs mod politigården,” fortæller Lasse Jørgensen.

 

 

På politigården var der også ventetid. Her måtte han i ti minutter sidde og vente med sin indbrudstyv, inden det blev hans tur til at snakke med en politibetjent.

 

 

Et indbrudsplaget boligområde

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

Selvom den mand, som Lasse Jørgensen pågreb og smed i sit bagerum og derefter afleverede ham på politigården i Aarhus, ikke var blevet grebet på fersk gerning under et indbrud, er Lasse Jørgensen dog sikker i sin sag.

 

 

“Det er mit indtryk, at indbruddene her i Isbjerget er organiserede, og at bagmænd sætter stiki-rend-drenge til at gå rundt og ringe på folks døre,” siger Lasse Jørgensen til Aarhus Stiftstidende og fortsætter:

 

 

“Ham, jeg fangede, havde  flere beboere set luske rundt i dagene forinden. Man kan jo godt gætte sig til, hvad der vil ske efterfølgende, hvis en beboer ikke åbner døren, når der bliver ringet på.”

 

 

Hos Østjyllands Politi er chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen blevet en erfaring rigere på trods af sin efterhånden lange karriere inden for politiet.

 

 

Læs også
Politiet fik lavet en video, der skulle vise, hvor indvandrervenlige man er – men så gik det helt galt

“Jeg har i mine 35 år i politiet ikke oplevet en lignende situation,” siger han til Aarhus Stiftstidende.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…