Kristian Jensen har udløst en ordkrig med Sverige om ”racistiske” plastre – han siger, at han beklager, men han er vist godt tilfreds

Den Korte Avis har med jævne mellemrum fortalt læserne om, hvordan alle mulige uskyldige ting i Sverige er blevet udnævnt til at være racistiske: diverse kager, lakrids, Tintin, Pippi Langstrømpe, Lucia-kostumer m.m.

 

I tirsdags kunne vi så føje et nyt kapitel til beretningen om den hysteriske politiske korrekthed. Nu har røster i Sverige fundet frem til, at også plastre er racistiske!

 

Plastre er normalt beige-farvede. Den svenske blogger Paula Dahlberg, der er adopteret fra Columbia, kaldte dette for ”hverdagsracisme”, fordi farven beige er hvide menneskers hudfarve. Når plastre har denne farve, skaber man en ”hvidhedsnorm”, mente hun.

 

En anden fik svinget sig op til at kalde disse plastre for en ”afhumanisering af samfundet”. Intet mindre.

 

Sagen blev slået stort op i Sveriges Radios P3, der er en af den politiske korrektheds højborge. Apotekernes formand reagerede straks med stor anger og skyldfølelse: ”Undskyld. Det er flovt, at vi ikke selv har tænkt på det,” sagde hun til P3. Hun lovede plastre i andre farver.

 

Kristian Jensens sarkastiske kommentar

Efter at Den Korte Avis tirsdag havde omtalt historien, blev den også bragt i andre danske medier.

 

Selv samme dag lavede udenrigsminister Kristian Jensen en opdatering på Facebook, hvor han i anledning af denne sag erklærede, at han endnu engang var glad for, at han ikke boede i Sverige.

 

Til TV2 sagde Kristian Jensen senere, at opdateringen var skrevet med et glimt i øjet, men at han vitterlig ”er glad for at bo i et land, hvor vi debatterer vigtigere ting end farverne på plastre.”

 

Udenrigsministerens sarkastiske kommentarer til sagen om de racistiske plastre, vakte postyr i Sverige. Den blev tophistorie på flere svenske netmedier.

 

Kristian Jensens svenske kollega, Margot Walström, rykkede også ud, men gav den i en overbærende tone. Til det svenske telegrambureau TT sagde hun: ”Jeg tænker, at han er ny i jobbet som udenrigsminister. Man må tilgive den slags. Han lærer det sikkert.”

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Lad os bare slå fast, at det er et brud på god diplomatisk skik, at en udenrigsminister udtrykker sin glæde over, at han ikke bor i nabolandet, der er en nær samarbejdspartner.

 

Glatter lidt ud, men heller ikke mere

Så fy, Kristian Jensen, det må du ikke. Men så er sagen vist heller ikke større. Svenske ministre har jo heller ikke sparet på krudtet, når de har kommenteret dansk udlændingepolitik.

 

I en skriftlig kommentar til Berlingske glatter Kristian Jensen nu lidt ud:

 

”Det var skrevet med et glimt i øjet og ment som en humoristisk kommentar til, at debatten nogle gange er lidt anderledes i Sverige. Jeg holder meget af Sverige, og vi har jo også et tæt samarbejde med Sverige på rigtig mange områder.”

 

”Jeg skal da være den første til at beklage, at min opdatering på Facebook har skabt så meget postyr,” erklærer han.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Men læg mærke til Kristian Jensens formulering: Han beklager ikke sin udtalelse. Han beklager bare, at den har vakt så meget postyr. Og det kan jo lige så godt henvise til det svenske hysteri.

 

Kristian Jensen er formentlig godt tilfreds

Der er i det hele taget ingen grund til at tro, at Kristian Jensen er frygtelig ked af sine udtalelser. Bortset fra, at han er nødt til at glatte ud, så er han formentlig godt tilfreds med sagen.

 

Han ved, at det er meget populært blandt vælgerne i Danmark – især de blå vælgere – at gøre lidt grin med den politiske korrekthed i Sverige.

 

Hans opdatering på Facebook er således en måde at markere sig på i den hjemlige udlændingepolitik.

 

Men den slags kritik af den svenske elite er såmænd også mere og mere populær blandt svenskerne. Det viser den hastigt voksende tilslutning til Sverigedemokraterne. En meningsmåling i juli gav dem 23,3 procent af stemmerne og gjorde dem til landets næststørste parti.

 

Derfor har Kristian Jensens lille opdatering på Facebook udløst så kraftige reaktioner blandt den politiske korrektheds vogtere i broderlandet.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…