Kommune indfører nu arabiske ’hygiejnevagter’ i svømmehallerne

 

 

Både i Danmark og Sverige har en række kommuner haft problemer med muslimske indvandrere i svømmehaller.

 

Der er krav om at lukke svømmehallen for mænd i perioder, så muslimske kvinder kan bade uden mænd i nærheden. Nogle steder er dette krav blevet imødekommet.

 

Der er problemer med larmende og voldelige unge, som har generet andre besøgende.

 

Endelig er der problemer med hygiejnen. Nogle muslimer insisterer på at bade i deres almindelige tøj eller – for mændenes vedkommende – at beholde underbukserne på under badeshortsene. Det strider mod de almindelige hygiejne-regler.

 

I Hässleholm Kommune i Sverige har disse hygiejne-problemer nået et sådant omfang, at man føler sig nødsaget til at indføre en særlig ordning af hensyn til muslimer: arabisktalende ’hygiejnevagter’.

 

Man har måttet hælde flere kemikalier i vandet

Kommunens fritidschef Stefan Larsson siger til flere medier, at personalet har forsøgt at forklare muslimske besøgende, at de skal bade i særligt badetøj, og at de skal vaske sig, inden de hopper i bassinet. Men det er der ikke kommet meget ud af.

 

Reglerne er i stort omfang blevet ignoreret.

 

Det har betydet, at man har måttet hælde flere kemikalier i vandet for at begrænse bakterierne. Konsekvensen har været, at folk, der er følsomme overfor klor og andre stoffer, har måttet opgive at komme i svømmehallen.

 

En araber har mere autoritet end en svensker

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Men nu forsøger kommunen altså at løse problemerne ved at ansætte arabiske ’hygiejnevagter’.

 

Man regner åbenbart med, at en del af problemet består i, at mange muslimske besøgende er så dårlige til svensk, at de ikke forstår personalets anvisninger. Så nu kan de få dem på arabisk.

 

Måske håber man også på, at en araber vil have større autoritet overfor de muslimske besøgende end en svensker.

 

Man skulle ellers tro, at det var temmelig enkelt at forklare, at man har hygiejne-regler, som alle må overholde. Næsten ligegyldigt, hvor dårlige folk er til svensk, burde de trods alt kunne opfatte dette – hvis de ellers har den gode vilje.

 

Men det er åbenbart den, der mangler. Så nu må kommunens skatteydere punge ud til endnu en svensk særordning for uintegrerede indvandrere.

 

Hygiejnevagter. Hvor absurd kan det blive?

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

(Kilde: Avpixlat)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…