Kirsten troede, at hun havde garderet sig, men to udenlandske tricktyve udnyttede hende alligevel

You Tube / overvågningskamera

Det er ikke blot landevejens farende svende, der markerer forårets komme, men også de farende svende i form af østeuropæiske tricktyve, der benytter sig af Scenngens åbne grænser og uhindret søger mod nord, når foråret nærmer sig og folk i stigende grad færdes på gader og stræder.

 

Et kig på de forskellige politikredses døgnrapporter viser, at sæsonen for tricktyve allerede er i gang. Politikredsene udsender nu advarsler og giver gode råd om, hvordan man undgår at blive offer for tricktyve.

 

Man kan se, at tricktyvene ofte optræder parvis.

 

Tolv tricktyverier indenfor en uge

Således kan Københavns Vestegns Politi melde om ikke mindre end tolv tricktyverier indenfor lidt over den sidste uges tid.

 

Det drejer sig om fire i Hvidovre, tre i Rødovre, to i Vallensbæk og to i Søborg samt ét i Ballerup.

 

Det er især ældre mennesker der er ofre.

 

Og tricktyverierne gennemføres typisk som det, en 70-årig kvinde fra Hvidovre oplevede i fredag.

 

Den 70-årige var ude at handle i Nørrebred ved halv-tre tiden fredag i sidste uge. Da hun kom hjem fra indkøbet i supermarkedet blev hun kontaktet af to mænd. De spurgte om vej. Men det var kun et påskud. Det var to trickyyve, som stjal hendes dankort.

 

Signalementet er det typiske, som går igen i næsten samtlige anmeldelser, hvor gerningsmændende beskrives som østeuropæiske. I dette tilfælde var der tale om to mænd, begge beskrives som østeuropæiske af udseende og mellem 30 og 40 år gamle.

 

To mellemøstlige i Aarhus

Læs også
80-årig mand ventede bare på bussen – så udnyttede to udlændinge groft hans hjælpsomhed

Et andet tricktyveri i Aarhus udskiller sig dog lidt fra normen, hvad gerningmændene angår, men metoderne er de samme. Her var der tale om to mellemøstlige typer.

 

Det er TV 2 Østjylland, der fortæller historien om den aarhusianske mand, der blev udsat for et tricktyveri ved McDonalds på Store Torv natten til søndag den 8. marts.

 

Han havde netop købt mad i restauranten og var på vej ud, da han blev kontaktet af en mand, der bad om lov til at låne hans telefon til et kort opkald.

 

Medens den ene stod og snakkede i hans telefon, holdt hans makker ham hen ved at vise ham noget på sin telefon. Da århusianeren kom hjem med sin fastfood var dankortet væk, og der var blevet hævet på det.

 

Signalementet på de to gerningsmænd lyder på to mænd af mellemøstligt udseende, mellem 30 og 40 år gamle og dansktalende.

 

Kirsten troede, at hun var forsigtig, men …

Erfarne tircktyve kan deres kram. Det fandt Kirsten Erlendsson ud af, efter at hun havde hævet penge ved pengeautomaten i Frederiksbergcentret.

Læs også
Dansk politi går ikke med religiøse og politiske symboler – det vil muslimen Maja el-Bitar have ændret

 

“Jeg har altid syntes, det var lidt latterligt at blive offer for tricktyve, når jeg læste om det i avisen,” skriver Kirsten i BT. Her fortæller hun, hvordan hun blandt andet var meget omhyggelig med at dække sin kode, da der var mange mennesker i centret.

 

“Men min kode blev afluret,” måtte hun konstatere. Derefter blev selve tricktyveriet gennemført af en mand og en kvinde efter den klassiske metode: Den ene afledte hendes opmærksomhed, medens den anden stjal dankortet.

 

En lille udenlandsk udseende herre

Uden for centret mærkede Kirsten pludselig, at nogen rodede ved hendes taske, der hang over skulderen.

 

“Jeg vender mig om og genkender en lille udenlandsk udseende herre fra køen ved hæveautomaten. Han slår storsmilende ud med armene og siger ‘sorry, sorry’, som om han ved et uheld var kommet for tæt på,” skriver Kirsten og fortsætter sin beskrivelse i BT:

 

“Jeg skynder mig at tjekke om pung og mobiltelefon stadig er i tasken. Det er de.”

 

Læs også
Vi har ikke brug for et politi, der holder sandheden om indvandring og kriminalitet skjult for borgerne

Men til gengæld var hævekortet i lommen væk. Medens Kirsten havde sin opmærksomhed rettet mod manden, der pillede ved hendes taske, havde hans kvindelige ledsager ubemærket fisket Kirstens dankort op af hendes lomme.

 

Da Kirsten først senere opdagede tyveriet af dankortet, var hun blevet 15.000 kroner fattigere.

 

Her er politiets gode råd

“Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet,” skriver Københavns Vestegns Politi og opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:

 

For det første: Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme eller på gaden.

 

For det andet: Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere med videre – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, at du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.

 

For det tredje: Hold afstand til ukendte personer på gaden ved indkøb med videre og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.

Læs også
Politiet ville skjule voldtægsforbrydelse mod to 14-årige piger – to afghanere sigtet

 

For det fjerde: Gå ikke rundt med store værdier, og lad dem ikke ligge fremme hjemme. Ring hurtigt til politiet på 114 hvis, du oplever noget mistænkeligt.

 

Så vidt er det desværre kommet i Danmark

Et beklageligt portræt af dagens Danmark, hvor det nu er kommet så vidt, at vi er nødt til at være mistroiske over for fremmede, hvis vi vil undgå at blive bestjålet på åben gade.

 

Mange gange som tak, fordi vi troede, at vi var hjælpsomme og eksempelvis ville vise fremmede vej.

 

Og så vidt er det også kommet, at vi nu i trafikken advares mod at stoppe op og hjælpe tilsyneladende havarede bilister eller tilskadekomne med videre, da vi i så fald blot risikerer at blive plyndret af romaer.

 

Dem er det også snart sæson for.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…