Dansk svømmestjerne og hendes kæreste blev overfaldet af mand med udenlandsk udseende, der mente, de kørte for langsomt

Facebook via uriasposten.dk

Den danske svømmestjerne Jeanette Ottesen blev i søndags udsat for en oplevelse, som hun stadig ikke har rystet af sig.

 

Sammen med sin kæreste Marco Loughran, der også er elitesvømmer, holder hun for rødt lys på Østerbrogade i København.

 

Da lyset bliver grønt, mener manden i bilen bag dem åbenbart, at de er for længe om at køre. Så går han helt amok.

 

”Han kørte nærmest op i os, så rundt om os og så ind foran os og stoppede, så jeg var ved at køre ind i ham,” fortæller Jeanette Ottesen. Ugebladet Her&Nu, Ekstra Bladet og BT har historien.

 

Manden, der har udenlandsk udseende, stiger ud af sin bil og går hen mod Ottesen, som sidder bag rattet. Marco Loughran stiger ud fra passagersiden.

 

Den ophidsede bilist begynder at slå og sparke Loughran, der siger, at hvis han gør det igen, vil han slå tilbage. Men manden kan slet ikke styre sig og sparker endnu engang, og så slår Loughran også.

 

Så kommer en masse mennesker med udenlandsk baggrund til og tager del i konflikten på den aggressive mands side. De hiver Loughran væk fra manden og siger, at han skal forsvinde. Ifølge Jeanette Ottesen opfører de sig ret truende.

 

Manden og hans støtter forsvinder så. Men den ubehagelige episode er ikke overstået.

 

Mens de stadig holder i deres bil, vender voldsmanden vender tilbage og begynder at slå Loughran i hovedet med knyttet næve ind gennem bilens åbne vindue. Han er helt hæmningsløs.

 

Loughran forsøger at få sin sikkerhedssele af, og imens prøver Ottesen at beskytte hans ansigt med sin hånd. Men det fører bare til, at voldsmanden brækker hendes ene lillefinger og forstuver hendes ringfinger.

 

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

Omsider kommer Marco Loughran ud af bilen og får skubbet manden væk. Parret når at notere sig hans nummerplade, og de har anmeldt ham til politiet.

Fysiske og psykiske mén

”Manden, der angreb os, havde nogle meget onde øjne. Det var, som om han bare var ude på at gøre nogen fortræd. Og så var det bare lige os, der var tættest på,” siger Ottesen til Ekstra Bladet.

Loughran kom ud af mødet med voldsmanden med en række skader. Han fik slået hul i hovedet, flækkede et øjenbryn og flere tænder, og hans skulder blev alvorligt beskadiget.

 

Skaderne er selvfølgelig stærkt belastende for to atleter, der gør sig gældende på internationalt topniveau.

 

Jeanette Ottesen regner med at måtte melde afbud til DM i juli. Hun satser fortsat på at deltage i VM i Rusland til august, men hendes træning kan blive hæmmet af den brækkede lillefinger.

 

Ifølge Ottesen er det tvivlsomt, om Marco Loughran, der blev indlagt på hospitalet, vil være i stand til at stille op ved VM.

 

Men for parret drejer den modbydelige episode sig ikke kun om de fysiske skader og svømningen. De er også psykisk rystede efter oplevelsen og har talt med en psykolog.

Læs også
Tre mørklødede mænd væltede kvinde omkuld og stjal hendes ting – hjælp politiet med at finde dem

 

Voldskultur

I det fredelige Danmark regner man jo normalt med, at folk opfører sig nogenlunde civiliseret. Skærmydsler i trafikken holder sig som regel til lidt råben og gestikuleren.

 

Men her mødte parret altså nogle mænd, der havde en anden tilgang til at bruge vold.

 

En lidt langsom start ved grønt lys blev til krænkelse, aggression, slag og spark.

 

”Jeg har det ad helvede til, og det har min kæreste også,” siger Jeanette Ottesen til BT.

 

Det forstår man godt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…