Islamisk Stat går mere og mere ind i kriminelle aktiviteter – nu samarbejder de også med narko-karteller

Colourbox

Omar Abdel El-Hussein, der stod bag terrordrabene i København, var både rabiat islamist og en del af det kriminelle bandemiljø.

 

I det hele taget bliver Islamisk Stat mere og mere en del af kriminelle aktiviteter. Både for at tjene penge til deres krig og for at finde nye måder at ramme de vestlige samfund på.

 

Det skaber en trussel, som vokser dag for dag.

 

Menneskesmugling

Der er på det seneste talt meget om, at den fanatiske terrororganisation sætter sig mere og mere på den menneskesmugling, der sidste år sendte 130.000 mennesker fra Libyen over Middelhavet for at søge asyl i Europa.

 

Der er masser af penge i menneskesmugling. Samtidig kan kontrollen med denne trafik gøre det nemt for Islamisk Stat at sende terrorister ind i Europa forklædt som asylansøgere.

 

Det er fuldstændig umuligt at kontrollere, hvem der er asylansøgere og hvem der er terrorister. Der er især let spil for islamisterne i Italien, som tager imod langt de fleste, der kommer over Middelhavet. Her er asylsystemet reelt brudt sammen.

 

Så de europæiske lande, herunder Danmark, vil mere og mere blive konfronteret med, at der går uigennemskuelige tråde mellem kriminelle, terrorister og asylansøgere.

 

Islamisk Stat og narko

Nu begynder USA at opleve lignende problemer. Det fremgår af netmagasinet Judicial Watch.

 

Med kilder i Mexicos hær og politi kan magasinet fortælle, at Islamisk Stat har etableret en base cirka12 kmsyd for grænsen mellem USA og Mexico, nær El Paso i Texas. Herfra vil man foretage operationer ind i USA.

 

Læs også
To fronter og to femtekolonner – det amerikanske valg

Basen ligger i et område, der kaldes ”Anapra”. Islamisk Stat har ifølge kilderne endnu en celle et stykke vej derfra.

 

Under en operation for nylig fandt mexicanske soldater og politifolk dokumenter på arabisk og urdu og en plan over militærbasen Fort Bliss. Man fandt angiveligt også muslimske bedetæpper

 

Anapra er kontrolleret af narkokarteller, som islamisterne samarbejder med. Mexicansk militær og politi har store vanskeligheder med at operere i området, hvilket giver en beskyttelse til Islamisk Stat.

 

Narko-kartellerne smugler både narko og mennesker over grænsen til USA. De kan også hjælpe terrorister til at komme ind.

 

Samtidig er Islamisk Stat åbenbart begyndt at bedrive en vis narkosmugling på egen hånd.

 

Vil trænge ind i USA

Ifølge mexicanske efterretningskilder har Islamisk Stat planer om at efterforske jernbaner, lufthavne, elforsyning, militære installationer, universiteter, amerikanske regeringsbygninger og andet, som kunne være mål for aktioner.

Læs også
USA støtter Israel mod EU

 

Der er med andre ord ved at udvikle sig det samme mønster, som optræder i Europa: Islamisk Stat knytter forbindelse til kriminelle miljøer og går i stigende grad selv ind i kriminelle aktiviteter.

 

Hånd i hånd med dette går arbejdet på at finde veje til at trænge ind i USA og slå til dér.

 

Det kræver en stærk indsats både i Europa og USA at imødegå denne trussel. Foreløbig har vi kun set begyndelsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…