Kim har jagtet den usædvanlige og smukke fugl i årevis for at få et billede af den – endelig lykkedes det

Kim Møller

 Gennem årene har jeg set Isfugle flere gange, typisk et enkelt eksemplar i hastig flugt tæt over vandoverfladen ledsaget af det klassiske ‘tzii-tzii’.

 

Utallige gange har jeg forsøgt at fotografere den rastende ved vandet, men den er sky og det er ikke nemt.

 

Rygterne gik at Klostermølle ved det vestlige Mossø skulle være en oplagt lokalitet for arten, og fredag blev så dagen hvor jeg gæstede Klosterkanalen, der blev udgravet af Benediktinermunke i 1100-tallet, og nu angiveligt var hjem for flere Isfugle.

 

Jeg gik langs kanalen, og selvom jeg på en 500 meters strækning så hele tre af slagsen, så lod de sig ikke fotografere.

 

Tålmodighed er en dyd, og jeg satte mig strategisk i skjul bag en træstamme med udsigt ud over et lille sving. Der gik kun få minutter, så satte den første sig det rigtige sted, dog halvt skjult af grene. Nogle minutter senere var den der igen – næsten poserende, akkurat som jeg havde håbet på.

 

Den forsvandt efter et minuts tid, men i løbet af den næste time så jeg vel Isfuglen 15-20 gange. Overflyvende, tæt forbi i kanalen, rastende på afstand, og en enkelt gang dykkende efter fisk.

 

Man lærer så længe man lever, og selvom fuglen har en turkisblå ‘pil’ på ryggen, og et skinnende orange bryst, så kan den være næsten usynlig i svagt lys.

 

Der er mange af Isfugle rundt omkring i Danmark. Flest langs den jyske højderyg, men også en del i Nordsjælland. Gå efter lyden.

 

 

Læs også
Lisbeth og Ole har købt deres drømmehus – nu bliver de vækket hver morgen af vilde skrig

Alle billeder tilhører Kim Møller, uriasposten.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…