Inger Støjberg er i debat med den kriminelle Danny Abdallah, som ikke kan smides ud af Danmark – det går hedt for sig

Danny Abdalla og 64 andre udlændinge har begået så alvorlig kriminalitet i Danmark, at de er blevet dømt til udvisning. Men de påstår, at de risikerer forfølgelse, tortur eller drab i hjemlandet. Derfor har de fået tålt ophold i Danmark.

 

Foruden de 65 på tålt ophold befinder der sig 120 udvisningsdømte personer i Danmark, som ikke burde være her. De har for eksempel nægtet at skrive under på deres udsendelsespapirer, eller hjemlandet har sagt nej til at tage imod dem.

 

Disse 185 mennesker skal som udgangspunkt bo i Center Sandholm og de har meldepligt, enten dagligt eller ugentligt. De udvisningsdømte bespises på centret, og de får udbetalt 31 kr. om dagen, samt forskellige fornødenhedspakker.

 

Men området har sejlet i årevis. Mange overholder ikke meldepligten. Og myndighederne har overhovedet ikke styr på, hvad disse personer laver, og hvor de befinder sig.

 

Danny Abdalla i Center Sandholm

En af de udvisningsdømte på tålt ophold er Danny Abdalla, som har opholdt sig i Danmark i 25 år.

 

Efter afsoning af en dom på 10 år, endte han i Center Sandholm. Men dér ville han ikke være, så han skruede bissen på og blev truende.

 

Det endte med, at centrets ledelse satte to vagter til at følge ham døgnet rundt, så han ikke forulempede centrets andre beboere.

 

Men vagter er dyre, så Danny Abdalla fik lige så stille lov til, at sive til Nordjylland, hvor han nu har boet i nogle år.

 

Politiet ringer nogle gange til ham for at fortælle, at han har fået endnu en bøde for at overtræde meldepligten, men ellers sker der ikke mere.

 

Inger Støjberg vil stramme reglerne

Læs også
Højesteret ophæver opholdspligten og slipper kriminelle på tålt ophold løs på den sagesløse befolkning – politikerne svigter

Det vil Inger Støjberg nu lave om på. Det krænker retsfølelsen, og det går heller ikke, at myndighederne ikke har styr på, hvor udvisningsdømte befinder sig.

 

Men det bliver ikke uden kamp. Danny Abdalla mener nemlig også, at han har faktisk har meget mere ret til at være i Danmark, end fx ministeren.

 

“JEG har boet her i 25 år og jeg er mere dansk end DIG. Mine børn er født her i Danmark, de er danske statsborgere, så du kan ikke bare smide mig ud sådan her,” siger Abdalla til Inger Støjberg mens han knipser med fingrene. (Ekstra Bladet 11.11)

 

Danny Abdalla vil fortsat selv bestemme, hvor han bor

Danny Abdalla har allerede besluttet, at han hverken vil acceptere fodlænker eller et andet sted at bo. Det gør han klart overfor ministeren.

 

”Du kan ikke få mig til at komme, politiet kan ikke komme og hente mig, de kan kun hente mit lig. Det er noget jeg har besluttet. Der er ikke nogen der får mig til det der. Jeg har afsonet 10 år i fængsel. Jeg har afsonet min straf,” siger Danny Abdalla til Inger Støjberg i en samtale på Ekstra Bladets web-tv.

 

Hvortil Inger Støjberg svarer:

Læs også
Tålt ophold giver afviste asylansøgere og udenlandske forbrydere mulighed for at bevæge sit frit i det danske samfund

 

”Det ændrer ikke på, at du har brudt vores tillid og du er blevet dømt så hårdt, at du skal rejse ud. Og indtil du kan komme til Libanon, som du er udvist til, fordi du er libanesisk statsborger i, så skal du melde dig hver eneste dag og det skal du gøre i Sandholmlejren. Og du skal sådan set bo i Sandholmlejren. Jeg kan godt se, på den her video, at du tilsyneladende bor i Aalborg, men du skal bo i Sandholmlejren og så nytter det jo ikke noget at sidde og pive over at du skal melde dig i Sandholmlejren. Hvis ikke vi har tjek på hvor du er, så vil jeg simpelthen arbejde på, at du får en elektronisk fodlænge på, så vi ved hvor du er.” (Ekstra Bladet)

 

Men Danny Abdalla giver sig ikke, hans øjne bliver smalle og han siger:

 

”Jeg synes, du skal arbejde på det der med fodlænke, for jeg kan love dig, at det kommer ikke til at ske, så kig på mig og husk mig. Det kommer ikke til at ske, alt det der.”

 

Udvisningsdømte Abdalla har altså ikke tænkt sig, at følge politiets anvisninger hvis han bliver pålagt en fodlænke eller at skulle bo i det planlagte udrejsecenter i Ikast-Brande i Midtjylland. Måske pålagt begge dele.

 

Det bliver spændende at se hvor langt myndighederne tør gå, hvis fodlænker og bopælspligt bliver en realitet.

 

Desværre må man nok regne med, at myndighederne vil træde varsomt mod Danny Abdalla og ligesindede, for som hr. Abdalla siger, så er det ikke umuligt at nogen går amok:

Læs også
En læser nær Kærshovedgård: Udviste asylansøgere og kriminelle skaber utryghed for borgerne

 

”En dag er der en på tålt ophold, som tager et maskingevær og skyder alt. Alt hvad der befinder sig omkring ham, og bagefter skyder sig selv.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…