Nu tør man ikke længere indkvartere unge deltagere fra den årlige fodboldturnering i indvandrerghettoen

Colourbox

Omkring 1600 unge fra 80 forskellige lande mødes i juni måned for at spille fodbold. Det er tuneringen Gothia Cup som hvert år bliver afholdt i Göteborg i Sverige.

 

Det skaber et stort behov for sovepladser til de mange deltager. Og stort set alle skoler i byen bliver da også taget i brug. Men nogle skoler bliver boycottet af Gothia Cup.

 

Det er skoler, som ligger i indvadrerghettoer. Her er der tilsyneladende så meget vold og kriminalitet, at man ikke tør lade de unge deltagere overnatte.

 

Det er skoler i området Tynnered. De har ikke været brugt af Ghotia Cup i fem år. Men i år har politi og myndigheder givet så stærke garantier for de unges sikkerhed, at arrangørerne overvejer at bruge skolerne.

 

Men i Biskopsgården, som nok er det mest belastede område i Göteborg, er der en skole som de pure afviser at bruge.

 

Biskopsgården har gennem flere år været præget af radikaliserede muslimer, bandeopgør, vold og kriminalitet.

 

For kort tid siden blev der skudt på en restaurant. To blev dræbt og flere sårede. Den svenske statsminister besøgte senere området for at lægge blomster. Det var med nød og næppe, han undgik at blive overfaldet af aggressive mænd. Det kan man se på en video, hvor sikkerhedsvagterne må lægge sig i selen for at dæmpe gemytterne.

 

I sådanne omgivelser vil Gothia Cup ikke lade de unge overnatte. De er de lokale kede af.

 

Hector Valeria, der er lærer på den boycottede skole samt fodboldtræner, siger:

 

”Det er klart, at ingen skal risikere livet. Men der sker farlige ting alle steder. Man løser ingen problemer ved at lukke os ude. Gør man det, stempler man os. Man siger, at dette er mennesker, man ikke kan være sammen med. Det sender et forkert signal til almenheden.”

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Maria Lejerstedt, der er direktør for denne del af Göteborg, mener også, at de unge burde sove på skolen:

 

”Jeg kan godt forstå, at de er bange. Men nå en hel bydel på den måde bliver opgivet, så sker der en stigmatisering. Jeg mener, man burde handle omvendt og prioritere de områder, som har problemer. De unge i disse bydele er ofte meget interesseret i sport. Derfor kan det føre til en normalisering af områderne, hvis man lægger aktiviteterne der.”

 

Elitens store svigt

Maria Lejersted bor næppe selv i Biskopsgården. Hvis hun har børn, så går de nok heller ikke i denne skole.

 

Man kan også tvivle på, at hun har talt imod den store indvandring, som er årsag til de voldsomme problemer med kriminalitet og radikalisering. Hun har højst sandsynligt støttet den som de fleste andre i ’eliten’.

 

Men når konsekvenserne af denne uhæmmede indvandring nu for alvor viser sig, så bliver der lagt pres på andre for at mildne problemerne. Gothia Cup bør lade deres unge overnatte.

 

Men det vil de ikke. Og på den måde ser vi endnu et resultat af ’elitens’ svigt. Det er dem, som har ansvaret for en øget opsplitningen, som ingen ved hvor ender.

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…