I det indvandrertætte Aarhus Vest kommer politiets fotovogne ikke, selv om der bliver kørt ”helt tosset” – det giver politiet en ganske speciel forklaring på

Østjyllands politi har 10 automatiske fotovogne og de bliver flittigt brugt, således har politiet udskrevet mere end 5.000 bøder i år.

 

Men det er ikke alle steder fotovognene stilles op, selvom der ofte køres stærkt hasarderet.

 

TV2 Østjylland har fået aktindsigt. Og den afslører, at politiet ikke stiller fotovogne op på de store veje i de belastede boligområder i Aarhus vest hvor blandt andet den store indvandrerghetto Gellerup ligger.

 

Her er Edwin Rahrsvej en af de veje, hvor der ofte bliver kørt hasarderet.

 

Edwin Rahrsvej er omkring 10 km lang og den del der løber gennem området Gelleruppraken, Toveshøj og Bazar Vest er firesporet. Vejen er stærkt trafikeret og den er et knudepunkt for infrastrukturen i det vestlige Aarhus.

 

Desværre er der også stor trafikusikkerhed på Edwin Rahrsvej fordi en del af områdets beboere tror, at de er mafia og derfor ikke behøver at overholde nogen færdselsregler.

 

”De kører nogle gange helt tosset,” siger Quy Trong Nguyen til TV2 Østjylland.

 

Politiet skriver ofte ret mange sager i aarhus vest

Det er ikke et nyt fænomen, at man kører tosset i Aarhus Vest, men med topmoderne fuldautomatiske fotovogne skulle man synes der kunne gøres noget ved problemet. Politiet har imidlertid valgt en anden strategi:

 

”Vi har valgt en anden strategi for Aarhus vest, hvor vi laver større målrettede færdselsaktioner sammen med kolleger fra Aarhus vest, som både har lokalkendskabet og personkendskabet derude,” siger Michael Henningsen fra Østjyllands Politi. (TV2 Østjylland)

 

Den ”anden strategi” handler ifølge politiet bla. om civile biler med fotoudstyr, laser med tilkoblede kameraer, betjente på motorcykler og man har også en enkelt civil motorcykel. Og politiet går da heller ikke forhæves i aarhus Vest.

Læs også
Video: Det ser ud som Mellemøsten, men det er rent faktisk Ikast i Jylland – her bliver dansker truet

 

”Vores erfaring er, at når vi kommer ude i området, så kan vi ofte skrive ret mange sager derude,” siger Michael Henningsen.

 

Men når politiets kontroller i området er en succes, hvorfor pokker prioriterer de så ikke en fotovogn i området? Kunne det være fordi politiet er bange for at de ubemandede fotovogne vil lide overlast hvis de parkeres uden opsyn?

 

Det er uvist, men politiet forklarer, at det handler om at være talstærk tilstede ”derude”:

 

”Det giver mest mening for os, at vi møder mere talstærkt op derude, fordi så kan vi bedre arbejde i området, det har vi stor succes med, og jeg vil faktisk også sige, at trafikkulturen er blevet bedre derude, efter at vi har lavet de her målrettede aktioner.” (TV2 Østjylland)

 

At politiet er nød til at tage andre forholdsregler i Aarhus vest end i den øvrige by er bliver mere og mere markant. Som den eneste politikreds i landet, prioriterer politiet konsekvent tre-mands-patruljer når de er på opgaver i Gellerupparken og Bispehaven.

 

Under de give omstændigheder omkring Aarhus Vest er tremands-patruljer helt sikkert klogt. Det giver de unge betjente mere rygstød og man kan undgå, at politiets køretøjer bliver notorisk vandaliseret og punkteret, tredjemand bliver nemlig ved bilen mens de to andre stemmer dørklokker.

Læs også
Det palæstinensiske flag vajer fra boligblok i Aarhus Ø – læser frygter, at det er ghettoplanen, der er begyndt at virke

 

Men man må også sige, at det er højst foruroligende, at Aarhus har et område hvor almindelig politipraksis sættes ud af kraft og hvis man vil håndhæve loven, så er politiet nødt til at være talstærkt til stede.

 

Hvad bliver næste skridt, at patruljerne skal være på 4,5 eller 6 mand og 2 biler?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…