Danskerne strømmer til historiske steder – Vikingeborgen Trelleborg slår alle rekorder

Nationalmuseet

For et år siden jublede overinspektør på Trelleborg, Anne-Christine Larsen, over vikingeborgens knap 45.000 besøgende i 2014, og hun håbede, at besøgstallet ville nå de 50.000 i løbet af de kommende år. Men faktisk skulle hun kun vente en enkelt sæson:

 

I 2015 har Trelleborg nemlig haft ikke færre end 55.220 gæster. Det er en stigning på 11.000 gæster eller på knap 25 procent i forhold til 2014.

 

Jacob Nyborg Andreassen, Nationalmuseet.

 

– Det er vildt! Vi er så glade. Vi synes jo, at Trelleborg er et fantastisk sted, som har så meget at byde på, så det er skønt, at flere og flere besøger museet, siger Anne-Christine Larsen.

 

Hun forklarer det flotte besøgstal med en kombination af forskellige faktorer: øget markedsføring af vikingeborgen, godt museumsvejr, Ny Trelleborg-projektet, den gratis adgang og den generelt stigende interesse for vikinger i Danmark og udlandet:

 

– Og så har vi haft flere aktiviteter på programmet i år med en lidt større bemanding, og det har været en stor succes. I sommer- og efterårsferien havde vi blandt andet gratis rundvisninger, hvor der på nogle ture var over 70 personer på én rundvisning. Og så skal vi heller ikke glemme årets vellykkede vikingefestival, som også havde rekordmange gæster, siger hun.

 

Henrik Schilling, Nationalmuseet

 

Vinderprojekt afsløres til januar

Nu er sæsonen på Trelleborg slut, men det betyder ikke, at vikingeborgen ligger stille henover vinteren. Tværtimod skal den kommende sæson skal planlægges ned i mindste detalje med undervisning, udvikling af nye aktiviteter, vikingefestival og meget mere. Alt sammen i håbet om, at Trelleborgs gæster får en god oplevelse, når de besøger vikingeborgen i 2016.

 

Året bliver skudt i gang i slutningen af januar med afgørelsen af arkitektkonkurrencen om, hvordan Ny Trelleborg skal se ud, og Anne-Christine Larsen er ikke i tvivl om, at dét kan være med til at lokke endnu flere besøgende til vikingeborgen i sæsonen 2016.

Læs også
Bidstrup Gods er en af Danmarks smukkeste herregårde

 

– Vi håber, at vi får lov til at udstille alle projekterne, når afgørelsen er truffet, så vores gæster kan opleve både vinderprojektet og de andre forslag til, hvordan Ny Trelleborg kommer til at se ud, siger hun.

 

Hun tør ikke spå om besøgstallet for 2016. Men hun håber selvfølgelig, at det bliver endnu bedre.

 

Nationalmuseet.

 

Nationalmuseet er Danmarks største kulturhistoriske museum – og vi er mange museer i ét. Hvert år besøger over en million mennesker et af Nationalmuseets museer i hele landet. Og husk: Nationalmuseet har gratis adgang.

 

 

Læs også
Den unge kvinde havde et kors om halsen, men da jeg roste det, blev hun bange – for sig selv
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…