Video: Muslimer skulle gå i sørgeoptog, men det endte med grov vold mod politibil

Lørdag den 24. oktober fejrede muslimer i København en særlig shia-muslimsk helligdag. Som traditionen er går man gennem byens gader i et sørgeoptog til ære for martyren imam Hussein ibn Ali som døde under slaget ved Karbala i år 685.

 

Hussein var ifølge overleveringerne profeten Muhammeds barnebarn. I muslimske lande er det også en tradition, at de mænd og drenge som deltager i optoget slår eller pisker sig selv til blodet flyder. Andre skærer sig i panden eller i hovedbunden, det er også almindeligt at skære selv meget små børn, så blodet flyder.

 

Dette års Ashura-optog i København fik et meget dramatisk forløb. På et tidspunkt opstår der tumult, fordi en mand affyrer nogle skud op i luften. Manden overfaldes med det samme af mange vrede muslimer, som begynder at tæske løs på ham.

 

Da politiet ankommer får de vristet manden fri af den vrede hob, og de får ham ind i politibilen. Men det har de vrede muslimer overhovedet ingen respekt for, de råber og skriger, kravler halvt op på politibilen og forsøger at trænge ind i politibilen så de kan hive manden ud på gaden igen.

 

Kulissen passer ikke, men hvis man kan abstrahere fra det, så skulle man tro det var et klip fra optøjer i Mellemøsten eller Pakistan.

 

Det lykkes politiet at køre væk med manden. Se den chokerende optagelse:

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…