Højtflyvende kvinder: Livet som kvindelig pilot

Mange har en formodning om, at pilot-jobbet kun er for mænd. Men det er langt fra rigtigt. Ifølge den kvindelige pilot hos British Airways, Alex Smith, er livet som pilot et fantastisk job, der kunne være interessant for mange flere kvinder, hvis de ikke fejlagtigt antog, at det at være en pilot kun er et job for mænd.

 

I kølvandet på 100 års dagen for kvindernes stemmeret, sætter British Airways fokus på kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet.

 

Som British Airways offentliggjorde tidligere på året er kun fire procent af verdens 130.000 piloter kvinder. En af årsagerne til dette er ifølge den kvindelige pilot hos British Airways, Alex Smith, at mange fejlagtigt tror, at pilot-jobbet kun er for mænd. Hun opfordrer flere kvinder til at søge ind som piloter.

 

”Jeg kan kun anbefale andre kvinder at søge ind på pilot uddannelsen – det er et fantastisk job, som jeg nyder hver dag. Hvis man har evnerne og viljen til at blive pilot, så er det lige meget, om man er mand eller kvinde,” siger Alex Smith.

 

En almindelig dag på job

Man siger at tiden flyver, når man har det sjovt – det er særligt tilfældet for Alex Smith. De sidste to årtier har hun delvist haft et liv i luften, hvor hun har fløjet passagerer rundt over hele verden, og delvist på jorden, hvor hun har undervist piloter på British Airways’Future Pilot Programme, hvor hun selv startede sin karriere for 20 år siden.

 

Alex Smith’s arbejdstid falder typisk mellem kl. 7 om morgenen til kl. 21 om aftenen, alt efter hvor hun flyver til. Hun arbejder ofte sammen med kollegaer, som hun ikke tidligere har mødt, men da alle er trænet efter samme standarder, giver det kun en spændende dag at møde nye mennesker. De bruger fra starten af dagen 40 minutter på at forberede flyet til dagens ruter.

 

”Det travleste tidspunkt er typisk på jorden, hvor vi gennemgår adskillige procedurer for at sikre en sikker flyvning – vi tjekker blandt andet op på regelmæssige ting som brændstof og vejr-situationen,” fortæller Alex Smith og fortsætter:

 

”Inden afgang er der tid til at hilse på passagererne – både for at sige hej men også for at berolige eventuelle nervøse passagerer inden afgang. Nogle gange er det eneste de behøver et smil, mens andre har spørgsmål om turen eller om det at flyve generelt.” siger Alex Smith.

 

Alex Smith har kun oplevet positive tilbagemeldinger fra passagererne i forhold til, at hun er kvindelig pilot.

 

Fra New York til Cape Town

Læs også
Video: Den overlevende russiske pilot fortæller: Vi blev skudt ned uden advarsel

For Alex Smith er det en god sidegevinst, at pilot-jobbet også giver mulighed for at se en masse spændende steder i verden. Hun har ikke en favorit rute, men nyder sine stop over  i  New York, hvor der er tid til at shoppe, hvilket der sjældent er tid som mor til tre børn derhjemme.

 

”Når jeg har en overnatning i New York står jeg tidligt op og løber en tur i Central Park, inden butikkerne åbner og mit shoppe-gen får frit løb. Jeg er også helt vild med Cape Towns hyggelige gader og dynamiske madscene. Når jeg har et stop over, er jeg rundt og se en masse i byen, men får også tid til at slappe af ved poolen – det er en god kontrast til mit liv derhjemme,” siger Alex Smith.

 

 

Om British Airways

British Airways er et af verdens største internationale flyselskaber og flyver årligt mere end 30 millioner passagerer rundt i verden.

 

Flyselskabets to hovedbaser er Londons to hovedlufthavne – Heathrow og Gatwick. Heathrow er verdens travleste internationale lufthavn.

 

British Airways har et verdensomspændende rutenetværk på mere end 750 destinationer sammen med oneworld alliance partnerne.

Læs også
Video: Luftkaptajn må meddele passagererne, at han har smækket sig selv ude af cockpittet

 

British Airways tilbyder fire long haul-kabiner: First, Club World (business class), World Traveller Plus (premium economy class) og World Traveller (economy class).

 

British Airways flyver seks gange dagligt fra København til London Heathrow Terminal 5.

 

British Airways har et franchisesamarbejde med SUN-AIR, som flyver til en række ruter i Nordeuropa fra Aalborg, Aarhus og Billund. Ruteflyvninger sker i British Airways-regi, ligesom alle fly fremstår i British Airways-bemaling.

 

British Airways, American Airlines, Finnair og Iberia er gået sammen på tværs af Atlanten for at give kunderne et globalt netværk, der giver flere fly valgmuligheder, bedre forbindelser og bedre priser – ting der alle bidrager til at gøre den globale rejseoplevelse lettere og mere givtig.

 

Du kan booke rejser på www.ba.com, hvor du kan bestille flybilletter, ferier og biludlejning fra Avis eller gennem dit lokale rejsebureau.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…