Rabiate islamister holder møde med kønsadskillelse og censur – Københavns Kommune betaler

Hizb ut-Tahrir afholder hemmeligt møde, hvor journalister nægtes adgang.

 

Den verdensomspændende muslimske forening Hizb ut-Tahrir afholdt søndag deres årlige stormøde på Nørrebro i København.

 

Traditionen tro lånte organisationen den kommunale Nørrebrohal som har plads til 800 mennesker. Hallen er altid fyldt godt op når Hizb ut-Tahrir holder møde, og møderne foregår under streng kønsadskillelse. Kvinderne sidder bag en skærm og de kan komme ind i hallen via en bagdør.

 

 

Hizb ut-Tahrir skriver i deres invitation til mødet at det er åben for mænd og kvinder, mødet er altså  åben for offentligheden hvis nogen skulle være interesserede. Deltagelse er gratis.

 

Og offentlighedens er naturligvis interesseret, derfor mødte flere medierepræsentanter også frem, men de kunne bare ikke få lov at komme ind.

 

Så Hizb ut-Tahrir er pivfalsk når de skriver, at mødet er åben for mænd og kvinder. Det er en højst usædvanlig praksis i Danmark, og som næppe har noget fortilfælde.

 

En antidemokratisk organisation får altså lov til at holde møde i lokaler betalt af skatteyderne på trods af, at de kræver kønsadskillelse af deltagerne og på trods af ar de holder (dele af) pressen ud.

 

 

Men kan man det? Den Korte Avis spurgte to borgmestre i København:

 

Læs også
Facebook: Mere regeringsstyret censur

Mener borgmesteren at Københavns Kommune skal udlåne et offentligt lokale til et offentligt møde hvor repræsentanter for offentligheden, herunder journalister fra Jyllands Posten og Radio 24syv nægtes adgang?

 

-Ja, fordi folkeoplysning i København blandt andet er at give lovlige foreninger mulighed for at låne kommunale lokaler, siger Morten Kabell fra Enhedslisten. Han er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

 

-Nej, siger Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti. Han er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

 

– Jeg så rigtig gerne, at vi som kommune måtte sige nej til at stille lokaler til rådighed for foreninger, der arbejder for at sløjfe vores demokrati. Men den nuværende lovgivning giver ikke mulighed for det. At pressen nægtes adgang sætter jo bare en yderligere streg under det anti-demokatiske og viser, at de helst undgår at blive konfronteret med kritiske spørgsmål.

 

– Jeg har personlig henvendt mig til den tidligere justitsminister Mette Frederiksen for at få svar på, hvordan lovgivningen kan laves om, så kommuner kan sige nej til foreninger som Hizb ut-Tahrir. Men hun viste desværre ikke vilje til at foretage lovændringer. Jeg håber, at den nye regering vil tage problemet op og få ændret loven, så vi kan sige nej til at lægge lokaler til udemokratiske foreninger,

 

Carl Christian Ebbesen mener altså slet ikke, at en anti-demokratisk organisation som Hizb ut-Tahrir burde have adgang til lån af offentlige bygninger.

 

Læs også
Kina: Den perfekte højteknologiske totalitærstat

Ingen af borgmestrene forholder sig til spørgsmålet om pressens adgang.

 

Hizb ut-Tahrir er ifølge dem selv også et politisk parti. Hvordan ville pressen reagere, hvis den blev nægtet adgang til vælgermøde i forbindelse med kommunal- og folketingsvalg?

 

 

Pressens tilstedeværelse er nødvendig

Den 23. oktober gik Hizb ut-Tahrir på gaden for at opfordre til jihad. Hizb ut-Tahrir er især vrede over, at USA og Rusland bomber Islamisk Stat i Syrien. Derudover vil de gerne opfordre til angreb imod Israel. (BT)

 

Demonstrationen blev afholdt med slagord som “Muslimske hære, gør jeres pligt”.

 

Når muslimer opfordrer andre muslimer til at samle sig i muslimske hære, må man sige det er et must, at pressen får lov at deltage i et ”storpolitisk” møde som dét, der foregik i søndags.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Hizb ut-Tahrir opfordrer ifølge BT også til angreb på Israel. Med den igangværende terrorbølge som ruller hen over Israel samt terrorangrebet på den jødiske synagoge i februar, er det også af stor interesse for offentligheden at vide hvilke holdninger, der bliver delt blandt disse muslimer.

 

I det mindste må man håbe, at PET har haft et øre på hvad der foregik i Nørrebrohallen i søndags.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…