Her er listen over regeringens lempelser i udlændingepolitikken – R er stolt, men S vil ikke stå ved dem

Henrik Ræder Clausen

Socialdemokraterne er tilsyneladende de eneste, der mener, at de har ført en strammere udlændingepolitik end under VOK-flertallet.

 

De radikale er stolte over listen

Regeringspartnerne hos De Radikale meldte nemlig for nylig ud, at de skam mener, at de har ført en særdeles lempelig udlændinge- og asylpolitik i løbet af de seneste fire år i samarbejde med Socialdemokraterne, og at de i øvrigt agter at blive ved med netop det. Det kunne man læse i BT.

 

Men det hænger overhovedet ikke sammen. Regeringspartiernes meldinger stritter i alle retninger, og det er stærkt utilfredsstillende.

 

Sjovt er det, at S og R tilsyneladende er uenige om, hvilken politik de har ført. Men mere alvorligt er det, når uenigheden faktisk viser, at Socialdemokraterne ikke fortæller sandheden overfor befolkningen, når der skal diskuteres udlændinge og asylpolitik. Regeringen har i løbet af de sidste fire år stået for massive lempelser på området.

 

Vi har at gøre med en regering, som sammen med Liberal Alliance og Enhedslisten, systematisk har lempet udlændingepolitikken for derefter at benægte at det har fundet sted.

 

Rækken over lempelser

Regeringen, og dermed Socialdemokratiet, har gennemført en lang række lovforslag, der har slækket på kravene til udlændinge:

 

*Danskkundskaber

*Beskæftigelseskrav

*Gjort det nemmere for flygtninge at få permanent opholdstilladelse

*Gjort det nemmere at få kontanthjælp

*Nemmere at få børnecheck

*Nemmere at få fuld dansk folkepension

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

*Tilsidesat danskernes basale rettigheder bl.a. ved at skubbe danskerne bagerst i boligkøen for at få plads til alle flygtningene

*Afvist VOKs aftale om grænsekontrol

 

Og efter alt dette, og faktisk lidt mere, så påstår Socialdemokratiet stadigvæk, at regeringen har strammet op på udlændingepolitikken.

Hold jer til sandheden

Hvorfor benægter Socialdemokratiet fortsat den politik, regeringen har ført? Så stå dog ved det!

 

Det er ikke rimeligt overfor befolkningen, at man i et sidste forsøg på at skrabe stemmer til sig inden valget påstår, at man strammer op.

 

Jeg synes, at Socialdemokratiet burde holde sig til sandheden. Nemlig den, at de sammen med De Radikale, ligesom de har gjort de sidste fire år, agter at lukke endnu flere flygtninge og indvandrere ind i Danmark.

 

Det er ikke den vej vi vil gå i Dansk Folkeparti. Vi vil begrænse især den ikke-vestlige indvandring. Det er det, vi vil arbejde på, hvis flertallet skifter.

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

 

Jeg medgiver, at man ikke kan få alle sine mærkesager igennem i Folketinget. Sådan er det. Det er en ting. Noget andet er, at man giver indtryk af, at man har gjort noget, og gennemført noget, som ganske enkelt ikke har fundet sted. Det holder simpelthen ikke.

 

Lad os gå ind i valgkampen, og tage udgangspunkt i den konkrete politik, som regeringen har ført, og lad os diskutere ud fra det, så vi får en ordentlig debat. Det fortjener vi alle sammen.

 

Martin Henriksen er Udlændinge- og integrationsordfører, Dansk Folkeparti.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…