Hån mod danskerne: Asylansøgere vil ikke bo på Samsø – det er for kedeligt

Colourbox/Youtube

200 asylansøgere blev i efteråret placeret på Samsø.  De kom især fra Syrien og Eritrea.

 

Beboerne På Samsø har taget fint imod dem og man har arrangeret mange forskellige aktiviteter så asylansøgerne ikke skal komme til at kede sig.

 

Der er arrangeret biografture, internetcafe og forskellige muligheder for at dyrke sport og motion.

 

Men nogle af asylansøgerne kan tilsyneladende slet ikke finde sig til rette på den smukke og fredelige ø, til trods for de mange tilbud om adspredelse.

 

De er nedtrykte og utrygge, siger de.

 

”Når man er på en ø væk fra alt andet, bliver du trist og bange,” siger en af de syriske asylansøgere Muhammed Bassel og han tilføjer:

 

”Vi har brug for at være tættere på Udlændingestyrelsen eller Røde Kors.” (DR 21.01)

 

Ifølge Palle Albrecht fra Røde Kors opholder asylansøgerne sig i gennemsnit mellem fem og otte uger på øen. Han tror ikke, at det er dét, at asylansøgerne opholde sig på en ø, der er et problem.

 

Han tror, at det handler om, at tiden kan føles lang, når man er i en venteposition.

 

Er man flygtet fra krig og rædsler

Mennesker, der søger asyl i Danmark, må formodes at være flygtet, fordi de har oplevet krig, grusomheder og har følt sig truet på livet.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Ifølge almindelig logik ville asylansøgerne føle sig yderst veltilpasse ved at lande i et miljø, der ånder fred og ro og hvor de lokale borgere nærmest står i kø for at bidrage til, at deres ophold skal blive så trygt og kærligt som overhovedet muligt.

 

Men nej sådan forholder det sig tilsyneladende ikke for alle asylansøgere fra krigshærgede lande.

 

Fri os fra udkants-Skandinavien

Syriske Muhammed Bassel står ikke alene med sine frustrationer over at være landet i et miljø langt fra storbyen.

 

Kort før nytår følte en gruppe syriske asylansøgere i Sverige sig så frustrerede over at blive kørt til den lille by Grytan i nordsverige, at de kort og godt nægtede at forlade den bus, de kom i.

 

Mændene beskyldte endda de svenske myndigheder for at have løget om, hvor de skulle hen.

 

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

Alle mændene var som Hr. Bassel flygtet fra det krigshærgede Syrien, og man skulle forvente, at det ville være en lise for sjælen, at få mulighed for at ryste de grimme oplevelser af sig, mellem elge og knejsende graner smukt dekoreret med nyfalden sne.

 

De unge er også frustrerede

På Børnecenter Ærø har der også været en del utilfredshed på det seneste. Fem unge alle fra Eritrea har været i slagsmål med unge fra Syrien, og de unge fra Eritrea er nu blevet overflyttet til et Asylcenter Holmegård.

 

Ifølge sektionsleder for lokalpolitiet i Svendborg Lars Thede havde der hele dagen været en dårlig stemning blandt de unge i huset. Det udviklede sig til et slagsmål og ødelæggelse af inventar i huset. (Fyens 27.01)

 

Der blev kastet med møbler, smadret et par ruder og ødelagt en dør på Børnecenter Ærø, da et slagsmål søndag blandt unge asylansøgere brød ud i løbet af eftermiddagen. Fem unge blev efterfølgende anholdt.

 

Det er uklart, hvad slagsmålet handlede om, men Centerleder Birgitte Werborg siger, at der ikke har været tale om religiøse spændinger eller stridigheder de to nationaliteter imellem. (Fyens 27.01)

 

Det bliver interessant at se, hvad der sker, når der i de kommende tid efter alt at dømme vil strømme asylansøgere til Danmark fra Eritrea. Udlændingestyrelsen har genoptaget ansøgninger fra Eritrea. Og selv om de i realiteten alle sammen får asyl, så skal de bo på et center, mens de venter på en afgørelse. Det kan blive på Samsø eller på Ærø.

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…