Han er dømt for mord på Lisas mor, men han får sin sag om asyl behandlet som alle andre og kan måske slet ikke udvises

Et brutalt knivdrab og en efterfølgende dom på 13 års fængsel plus udvisning af Danmark for bestandig er ingen hindring for at søge asyl her i landet.

 

Det viser sagen fra Kvissel ved Frederikshavn, hvor den 29-årige iranske statsborger Bakhtiar Mohammed Abdulah i mandags den 14 september blev idømt 13 års fængsel og udvisning fra Danmark for bestandig.

 

Dommen faldt, efter at han sammen med sin nu 16-årige kæreste, Lisa Borch, var blevet kendt skyldig i drabet den 8. oktober sidste år på Lisa Borchs moder, 40-årige Tina Rømer, som med en brødkniv blev dræbt med 20 knivstik, medens hun lå og sov i sin seng.

 

Lisa Borch, der var 15 år, da hun deltog i drabet på sin moder, blev idømt ni års fængsel, som i første omgang skal afsones på en lukket institution, indtil hun bliver 18 år.

 

Fængsel og udvisning uden betydning for asyl

Ifølge anklager ved Nordjyllands Politi, Karina Skou, er den morddømte iraner asylansøger i Danmark.

 

“Selvom han er iransk statsborger, er han opvokset i Irak. Han kom til Danmark i 2010 og søgte asyl og fik midlertidig opholdstilladelse fra 2011 til 2015,” oplyser Karina Skou til Den Korte Avis.

 

Men det forhold, at Bakhtiar Mohammed Abdullah nu har fået både fængselsdom og udvisning, vil ikke påvirke behandlingen af hans fornyede asylansøgning, oplyser Udlændingestyrelsen.

 

“Hans ansøgning vil blive behandlet på lige fod med alle andres, og så bliver det i sidste ende Flygtningenævnet, der skal tage stilling til, om han kan udvises. Hvis man her skønner, at det vil være til fare for hans liv og helbred at udvise ham, vil han få lov til at blive her på tålt ophold,” lyder det fra Udlændingestyrelsen.

 

Hvis iraneren på trods af dommen ved Retten i Hjørring ikke bliver udvist, vil det betyde, at han resten af sit liv, eller indtil han selv rejser, skal bo på Center Sandholm og senere på Sjælsø Kaserne, når den for alvor bliver taget brug som indkvarterinssted for afviste asylansøgere og folk på tålt ophold.

 

Peter Skaarup: Dybt krænkende for retsbevidstheden

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

Hos Dansk Folkeparti lægger retsordfører Peter Skaarup ikke skjul på, at han finder det dybt krænkende for retsbevidstheden og til fare for befolkningen, at en udvisningsdom ved en dansk domstol eventuelt ikke kan efektueres.

 

“Vi skal selvfølgelig ikke udvise folk til dødsstraf eller tortur, men der findes altså også den mulighed, at vi ad diplomatisk vej kan sikre, at det ikke sker ved at optage forhandlinger med det land, vi eventuelt skal udvise til,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

“En del af den slags lande, hvor der er fare for døstraf og tortur, modtager udviklingsbistand fra Danmark, og her har vi da et våben, vi i påkommende tilfælde kan bruge.”

 

Den seneste opgørelse fra Rigsplitiet og Udlændingestyrelsen over kriminelle på tålt ophold stammer fra december 2014 og viser, at der dengang befandt sig 68 udviste kriminelle på tålt ophold i Danmark plus 14, som man ikke anede, om var rejst ud eller stadig opholdt sig i landet.

 

Ville efter drabet flygte til Syrien og tilslutte sig IS

Medens den drabsdømte Bakhtiar Mohammed Abdullah efter endt afsoning nu kan se frem til enten en enkeltbillet til Iran eller et værelse for livstid på Center Sandholm eller formentlig Sjælsmark Kaserne, havde kæresteparret helt andre planer efter drabet på moderen.

 

Under retsmøderne kom det således frem, at de efter drabet havde planlagt at rejse til Syrien for at kæmpe sammen med IS, som de begge var svorne tilhængere af.

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

 

Således viser politiets undersøgelser af Lisa Borchs computer, at hun i minutterne inden drabet på sin moder havde siddet og set YouTube videoer med IS’s jihad-halshugninger af to britiske gidsler.

 

“En har fucket med en kniv”

Meget tyder på, at den dengang 15-årige Lisa Borch i september 2014 fantaserede om et drab på sin moder, små to uger inden drabet fandt sted.

 

I domsudskriftet fra Retten i Hjørring hedder det således blandt andet, at:

 

“Det fremgår envidere af sagens oplysninger, at (T1 – Lisa Borch, red.) under kommunikation på Facebook Messenger den 26. septetember 2014 med (…) bl.a. skrev: “Ja mig og min mor hospital. Måske min mor bliver død. en har fucket med en kniv” og “…De ram min mor i mave”.

 

Små to uger senere skete det. Den 8. oktober blev Lisa Borchs moder, 40-årige Tina Rømer, ramt ikke én gang men tyve gange i maven af en kniv ført i fællesskab af Lise Borch og hendes kæreste, Bahtiar Mohammed Abdullah.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…