Han blev angrebet af en stor bjørn, så kom han i tanke om et råd fra sin bedstemor – det reddede hans liv

Colourbox

Chase Dellwo på 26 år var på elgjagt sammen med sin bror i et øde område i Montana, USA.

 

Pludselig så han en sovende gråbjørn få meter fra sig. Uheldigvis vågnede bjørnen i det samme. Den følte sig truet og gik til angreb på Chase. Sådan en bjørn vejer200 kg.

 

Bjørnen væltede ham om kuld og bed ham i ansigtet. Så slap den for et øjeblik sit tag, men den vendte tilbage og bed sig fast i hans højre underben og gav ham en ordentlig rystetur, hvorefter den smed ham fra sig.

 

Da bjørnen derefter gjorde klar til sit tredje angreb, kom han pludselig i tanke om et råd, han havde fået fra sin bedstemor. Til avisen ”Great Falls Tribune” sagde han bagefter:

 

”Jeg huskede en artikel fra et magasin, som min bedstemor gav mig for lang tid siden. Den fortalte, at store dyr havde svært ved at klare, at de fik stoppet noget ned i halsen.”

 

Chase havde ikke megen betænkningstid, så han besluttede sig lynhurtigt til at afprøve bedstemoderens råd. Resolut stak han sin arm ned i halsen på den forbløffede bjørn!

 

Det virkede. Bjørnen tog flugten.

 

Han var dog temmelig medtaget efter mødet med bjørnen: dybe flænger i ansigtet og på benet og et opsvulmet venstre øje. Han fandt sin bror, og de tog sammen på hospitalet, hvor han fik syet adskillige sting.

 

Men hvad betød det? Han var undsluppet døden. Chase Dellwo sendte sin bedstemor en meget kærlig tanke.

 

(Daily Mirror, Great Falls Tribune)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…