Græsk inkassokultur hos SKAT koster danskerne milliarder

EFI-systemet hos SKAT er kollapset uden på noget tidspunkt at have fungeret optimalt. Dermed bliver den gæld, borgere og virksomheder har til det offentlige ikke inddrevet. Resultatet er, at danskernes gæld til det offentlige nu er på mere end 70 mia kroner. Men hvad SKAT mangler af menneskelige ressourcer ligger landets inkassobureauer til gengæld inde med.

 

København d. 7. oktober 2015: ”De fleste borgere undrer sig formentlig over, at SKAT på den ene side er så nidkære, at selv det mindste skal beskattes. Og på den anden side oplever de et skattevæsen, der blot har set til, at gælden til det offentlige er steget til et astronomisk niveau. Hvad værre er, så bliver det sværere og sværere at inddrive gælden for hver dag der går, da al gæld forældes før eller siden,” siger Henning Gericke, der er formand for Dansk InkassoBrancheforening.

 

Gælden til SKAT udgør pt mere end 70 mia kroner. Det svarer til et beløb på ca 13.000 kr for hver eneste dansker, ung som gammel. Alligevel har SKAT siden 2005 møjsommeligt holdt fast i, at de selv vil inddrive den gæld, som danskerne har til det offentlige. Før denne lovændring var det bl.a. landets inkassovirksomheder, der inddrev pengene til det offentlige.

 

”Når SKAT i dag ikke inddriver den gæld borgere og virksomheder har til det offentlige, er der kun ét sted at hente dem. Og det er i lommerne hos alle dem, der godt kan finde ud af at betale, hvad de bliver opkrævet. Med andre ord så ender størstedelen af befolkningen som de store tabere,” siger Henning Gericke.

 

Medlemmerne i Dansk Inkassobrancheforening har gennem årene forgæves forsøgt at råbe politikerne og ikke mindst SKAT op. Foreningens medlemmer har efter eget udsagn de ressourcer og systemer til rådighed, som SKAT står og mangler for at inddrive gælden. Det er nemlig ikke kun skattegæld og momspenge, der mangler i fælleskassen, men også indbetalinger fra parkeringsbøder, biblioteksbøder, renovation, varme og elektricitet.

 

Flere penge til stat og kommune

”Listen over gældstyper er meget lang og fælles for en stor del af dem er, at inkassobranchen i dag håndterer samme typer af krav fra private virksomheder i øvrigt efter den samme lovgivning. Det offentlige kan altså allerede i dag komme i gang med at inddrive gælden, hvis blot de lægger opgaven ud. Vores medlemmer oplever dagligt, at kommune efter kommune klager deres nød over manglende skatteinddrivelse uden at kunne gøre noget. Det er som om skyldnerne ikke længere respekterer, når det offentlige forsøger at inddrive gælden. Vi har til gengæld en høj inddrivelsesprocent i inkassobranchen, for folk er bange for at havne på den sorte liste, så de ikke kan få lov til at købe en ny mobiltelefon på afbetaling,” siger Henning Gericke.

 

Foreløbig har SKAT meldt ud, at de vil ansætte sig ud af problemerne for at håndtere sagerne manuelt. Hele 400 forventes ansat til at inddrive gælden.

 

”Seneste bud på en løsning er udviklingen af et nyt system, og i den mellemliggende periode skal der så tilføres flere folk til SKAT. Som skatteborger undres man over den manglende idérigdom blandt politikerne, der ellers gerne udliciterer og sælger offentlige virksomheder. Trods en akut problemstilling og et milliardstort hul, har man intet lært. Men hvis SKAT i stedet udnytter den private kapacitet, vil unødig forældelse kunne minimeres. Resultatet er flere penge til både stat og kommune,” siger Henning Gericke.

 

For yderligere spørgsmål kontakt venligst: Henning Gericke, formand for Dansk InkassoBrancheforening på telefon: 29 77 22 75.

 

Om Dansk InkassoBrancheforening:

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Dansk InkassoBrancheforening er grundlagt i 1992 og har til formål at arbejde for en sund udvikling af inkassovirksomhed i Danmark. Foreningen medvirker blandt andet til at parterne i et inkasso sagsforløb får en korrekt sagsbehandling af medlemsvirksomhederne i overensstemmelse med gældende lovgivning og arbejder bl.a. for oprettelse af et ankenævn. http://www.inkassobranchen.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…