Fransk borgmester: Nu skal det være slut med særhensyn til muslimer

Skærmprint

Det begyndte med et oprør fra borgmester Marcel Mortreau i lilleput-kommunen Sargé-les-le-Mans i det sydlige Frankrig. Oprøret begyndte med bemærkningen:

 

“Det er gris eller ingenting”.

 

Når der var grisekød på menuen i skolens kantine ville der ikke blive serveret alternative retter for at opfylde religiøse særkrav. Den debat, som blev affødt af dette udspil, døde gradvis hen på landsbasis.

 

Flere borgmestre siger nu det samme

Men så kom borgmesteren i storbyen Chalons-sur-Saône på banen med samme budskab. Borgmester Gilles Patret fra centrum-højre partiet UMP erklærede med henvisning til loven af 1905 om adskillelse mellem stat og religion, at der efter sommerferien ville gælde samme regler for de 3800 børn i hans kommune.

 

Når der bliver serveret svinekød i skolekantinerne, vil der ikke som i de sidste 31 år være et alternativt måltid. Der skal ikke gøres forskel på eleverne, fordi nogle er underkastet religiøse særkrav .

 

Debat med socialisterne

Udspillet kom kort før søndagens lokalvalg. Socialisterne forsøgte at fremstille det som et taktisk modsvar til Front Nationals formand Marine le Pen. Hun har forsikret, at samme regel vil gælde i samtlige kommuner, hvor hendes parti besætter borgmesterposten, når søndagens stemmer gøres op.

 

Således har den socialistiske undervisningsminister Najat Vallard-Belkacem, der har algiersk familiebaggrund, betegnede borgmester Patrets udspil som demagogisk og et lokalpolitisk forsøg på at kapre stemmer fra Front National på bekostning af skolebørn, der tvinges til at leve i splittede grupper i deres klasser.

 

Tværtimod, svarede borgmesteren i Chalons-sur-Saône. Den gamle madordning skilte netop muslimske elever fra andre elever. Og efter de blodige attentater i januar er det mere end nogen sinde nødvendigt,at denne opdeling bekæmpes.

 

Da racismekortet blev spillet ud under søndags afsluttende valgdebatter lød det fra Charlie Hebdo, det satiriske blad, der blev ramt af januars blodbad: Kritik af et religiøst dogme kan aldrig være racisme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…