Forhenværende soldater som har brug for ro og trygge omgivelser får nu veteranhjem få hundrede meter fra Grimhøjmoskéen og Gellerup

Google Maps/DKA

Tidligere udsendte soldater, politifolk og sundhedspersonale i og omkring Østjylland er super glade.

 

Forsvarsministeriet har nemlig givet en bevilling til Fonden Danske Veteranhjem, så landsdelen nu kan få sit første veteranhjem.

 

Et veteranhjem er et sted hvor tidligere udsendte og deres familier kan mødes med ligesindede, og det er der behov for.

 

Udsendte til verdens brændpunkter har meget ofte oplevet grusomme hændelser, som har potentiale til at give post traumatisk stress, med hvad deraf kan følge af nedsat livskvalitet og brudte familier. Derfor er Veteranhjem en rigtig god investering.

 

Mange soldater er utrykke

Men der er en hage ved projektet Veteranhjem Aarhus, og det er placeringen få hundrede meter fra en af de mest radikaliserede moskéer i Danmark. Der er tale om moskéen på Grimhøjvej.

 

Flere soldaterveteraner giver udtryk for, at de er højst utrykke ved at komme i området, pga. tilstedeværelsen af stærkt troende muslimer. De er bange for at blive overfaldet, og det der er værre.

 

Pierre Skovgaard er selv tidligere udsendt soldat, og han har kontakt til flere hundrede veteraner i Jylland. Han siger, at mange er bekymrede for at skulle færdes så tæt på Grimhøjmoskéen.

 

Hvis man ikke har bil, skal man med bussen gennem Gellerup, for at komme ud til hjemmet på Edwin Rahrsvej 61. Det er ikke trygt for mange af soldaterne, siger Pirre Skovgaard.

 

Den britiske soldat Lee Rigby fik skåret halsen over af to muslimer på åben gade i London. Morderne sagde at de gjorde det som hævn for, at ”man” slår muslimer ihjel i muslimske lande.

 

Der bor muslimer i lokalområdet som har potentiale til at begå terrorhandlinger

Læs også
Han har været talsmand for Grimhøj-moskeen – nu vil han i Folketinget for Alternativet

Som PET understreger, er der muslimer i Danmark som har potentiale til at gøre noget tilsvarende. Så man kan godt forstå, at veteranerne er udtrykke ved at blive nabo til et område, som højst sandsynligt er hjemsted for personer med ”potentiale”.

 

Fundamentalistiske muslimer med had til Danmark og Vesten bor jo ikke i Sønder Omme hvor træerne ligger vandret af vesterhavsvinden. De klumper sig netop sammen et sted som Gellerup. Dertil kommer at der naturligvis må være stor prestige i at nakke en tidligere soldat, fremfor en tilfældig forbipasserende på gågaden.

 

En af de mest fundamentalistiske moskéer i Danmark

Det er foreningen den Muslimske Sammenslutning som står bag moskéen på Grimhøjvej. Den kan prale af, at være størst i rekruttering af hellige krigere til Islamisk Stat.

 

Moskéens formand Ossama El Saadi er da heller ikke bleg for at udtrykke sin holdning til dét. Om 19-årige danske Viktor Kristensen som frekventerede moskéen og som efterfølgende blæste sig selv i luften i et selvmordsangreb i Syrien siger formanden:

 

”I vores øjne er man en helt, hvis man ofrer sig for Allahs sag.”

 

Myndighederne mener ikke der er grund til bekymring

Læs også
Imamen, som på TV gik ind for stening af utro kvinder, har været ansat på en folkeskole

Den Korte Avis har spurgt Michael Alber, som er tovholder for veteranhjems-projektet om, hvordan man vil imødekomme soldaterveteranernes bekymringer. Han siger:

 

” Vi har kontakt med en stor gruppe veteraner og veteranforeninger, som hilser veteranhjemmet i Brabrand velkommen.  Vores mål er at skabe et helt enestående Veteranhjem og det har vi alle mulighederne for på Edvin Rahrs vej. Vi er ikke bekymrede over placeringen. Vi er helt med på, at placeringen kan “bekymre” nogle veteraner – vi imødekommer deres bekymringer ved at have god kontakt til alle naboer, og overvejer en “henteordning” for dem der ikke selv tør køre.”

 

Styregruppen er altså overhovedet ikke bekymrede over placeringen. Man må sige det forekommer en smule arrogant at være så sikker på at området er 100 procent trykt at bevæge sig rundt i.

 

Forsidebilledet viser en muslimsk mand til hest fotograferet på Edwin Rahrs vej tæt ved Veteranhjemmet.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…