Førerhunden Figo udsatte sig selv for stor fare for at beskytte sin blinde ejer

Facebook

En blind person skal kunne stole på sin førerhund. Og Audrey Stone kan i den grad stole på Figo, hendes golden retriever. Det beviste han til overflod i mandags.

 

De to var på vej over gaden i den amerikanske by Brewster, da en mini-skolebus kom kørende direkte imod dem. Bussens chauffør havde simpelt hen overset dem.

 

Resolut kastede Figo ud foran bussen for at beskytte sin ejer. ”Hunden tog en stor del af slaget,” siger byens politichef John Del Gardo til Journal News.

 

Figo ene ben blev skåret op helt ind til knoglen. Trods hans forsøg på at skærme af for den blinde ejer, blev også hun ramt ganske hårdt. Hun fik brud på ankel, albue og ribben og en læsion i hovedet.

 

Figo havde ingen tanke for sin egen skade. Han var optaget af at holde sig tæt på Audrey Stone. Det var hans opgave at beskytte hende, og det gjorde han så uanset hvad.

 

Omsorgen var gensidig. Trods sine smerter begyndte Audrey Stone straks at kalde på ham. Betjentene på stedet måtte forsikre hende om, at Figo efter omstændighederne havde det godt.

 

”Han lod os lægge bind om sit ben uden problemer. Han hverken gøede eller hylede. Men han blev ved med at trække over mod hende,” fortæller en af de personer, der ilede til for at hjælpe.

 

Gensidig loyalitet

Figo måtte ikke komme med i ambulancen, der kørte Audrey Stone til hospitalet. Han blev selv kørt til et dyrehospital i en brandbil. Både hunden og hans ejer var tydeligt ulykkelige over adskillelsen.

 

Figo er blevet opereret og har fået en benskinne på. Han skal ikke forlade dyrehospitalet, før hans ejer igen er klar til at passe ham. Foreløbig er hun stadig på hospitalet.

 

Forløbet vidner om den utrolige gensidige loyalitet, der kan udvikle sig mellem menneske og hund. En loyalitet med en særlig styrke, når hunden er en så stor støtte for sin ejer, der ikke kan se.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

De to vil gå gennem ild og vand for hinanden. Figo beviste, at han også er villig til at kaste sig ud foran en bus.

 

 

Foto: Middlebranch Veterinary via The Blaze

 

(Journal News, The Blaze)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…