FN giver palæstinenserne tilladelse til at flage, men de får ingen hjælp til at indføre demokrati

I sidste uge vedtog FN’s generalforsamling et forslag om at tillade det palæstinensiske flag at vaje foran FN-bygningerne.

 

Det Palæstinensiske Selvstyres ledelse og diverse “pro-palæstinensiske” grupper har hyldet afstemningen som en “symbolsk sejr” for palæstinenserne. Den palæstinensiske repræsentant til FN, Riyad Mansour, sagde, at afstemningen vedrørende flaget ville blive “endnu et skridt” hen imod en konsolidering af en palæstinensisk statsdannelse.

 

De 119 FN-medlemsstater, som stemte for forslaget, er tilsyneladende overbeviste om, at dette er en “stor sejr” for palæstinenserne og deres politiske ambitioner. Men hvad disse lande ikke ved er, at det at have et palæstinensisk flag vajende uden for FN’s bygninger sandsynligvis er det sidste, palæstinenserne har brug for på dette stadium.

 

Vedtagelsen af forslaget om at hejse flaget vil ikke bringe demokrati, ytringsfrihed og gennemsigtighed til palæstinenserne. Palæstinenserne har ikke brug for “symbolske sejre” som denne vedrørende det palæstinensiske flag.

 

En palæstinenserne, som bor på Vestbredden eller i Gaza-striben, er faktisk temmelig ligeglad med, om hans flag vajer foran en FN-bygning. For palæstinenserne i Gaza-striben findes der mere tvingende spørgsmål at beskæftige sig med lige nu, så som de barske økonomiske vilkår og Hamas-styrets undertrykkende foranstaltninger.

 

For dem, der bor på Vestbredden, er økonomisk udvikling, arbejde og demokrati vigtigere end et eller andet flag, der vajer foran FN’s hovedkvarter.

 

Ligeglade med ndertrykkende og korrupte regimer

Men de lande, som stemte for forslaget, bekymrer sig i virkeligheden ikke om palæstinensernes behov og interesser. De er ligeglade med, at Det Palæstinensiske Selvstyre på Vestbredden og Hamas i Gaza-striben fungerer som undertrykkende og korrupte regimer, der ingen respekt har for menneskerettigheder eller befolkningens frihed.

 

Afstemningen var hovedsagelig rettet imod Israel. Hovedmålet var snarere at håne Israel end at hjælpe palæstinenserne nærmere dannelsen af en selvstændig stat.

 

Afstemningen i FN vedrørende det palæstinensiske flag fandt sted midt i både Selvstyrets og Hamas’ tiltagende krænkelser af menneskerettighederne. Men siden hvornår har FN bekymret sig om menneskerettighedskrænkelser begået Selvstyret og Hamas imod deres egne befolkninger?

 

De FN-medlemslande, som stemte for hejsningen af flaget, interesserer sig kun for menneskerettighedskrænkelser på Vestbredden og i Gaza-striberne, når der er mulighed for at give Israel skylden.

 

Tilsidesættelse af menneskerettigheder og ytringsfrihed

De seneste uger har palæstinensere på Vestbredden og i Gaza-striben fortalt om en række hændelser, som viser, hvordan Det Palæstinensiske Selvstyre og Hamas bliver ved med at tilsidesætte behørig rettergang, menneskerettigheder og ytringsfrihed.

 

Disse begivenheder fortsatte, alt imens de 119 FN-medlemmer rakte hænderne i vejret for at vedtage hejsningen af det palæstinensiske flag.

 

I Gaza-striben har Hamas’ sikkerhedsfolk for eksempel slået og anholdt en række lokale journalister, som forsøgte at dække fjernelsen af murbrokkerne fra de huse, som blev ødelagt under sidste års militære konfrontation mellem Hamas og Israel.

 

En af journalisterne, Fadel al-Hamami, blev slået i ansigtet med en riffelkolbe og måtte i hast køres til hospitalet for at blive behandlet.

 

Hamas ønsker ikke, at journalisterne dækker nogen form for genopbygningsarbejde i Gaza-striben. De ønsker, at verden skal blive ved med at tro, at palæstinenserne stadig er ude af stand til at genopføre deres huse på grund af israelske “restriktioner” og manglende international støtte.

 

Det er grunden til, at de journalister, som forsøgte at dække fjernelsen af murbrokkerne, blev overfaldet fysisk og bragt ind til afhøring.

 

FN´s enorme svigt

FN’s generalforsamling havde selvfølgelig ikke hørt om denne hændelse, da dens medlemmer vedtog hejsningen af det palæstinensiske flag uden for FN-bygningen.

 

Men skulle FN rent faktisk høre om det, så er det usandsynligt, at Generalforsamlingen eller Sikkerhedsrådet nogensinde vil fremsætte en erklæring, som fordømmer angrebet på medierepræsentanterne.

 

FN vil heller ikke fordømme Hamas’ brug af vold til at sprede demonstranterne, der protesterede imod el-besparelserne i den sydlige Gaza-stribe.

 

Manglen på elektricitet har fremkaldt udbredte protester overalt i Gaza-striben, hvor mange palæstinensere holder Hamas-regeringen fuldt ansvarlig. Øjenvidner har sagt, at Hamas’ politi brugte skarp ammunition og køller til at sprede demonstranterne.

 

I sidste uge arresterede Hamas 30 Fatah-aktivister i Gaza-striben som en del af deres indgreb mod dem, der støtter Det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas. Arrestationerne fandt sted, netop som Fatah afholdt interne valg af egne ledere i den sydlige Gaza-stribe. De anholdte gik senere i sultestrejke i Hamas-fængslet.

 

Denne hændelse fandt sted samtidig med FN-afstemningen om flaget. Men ingen af FN’s medlemslande bekymrede sig om at fordømme Hamas’ indgriben og forhindring af Fatahs valg. Hvem tager sig af, at Hamas arresterer Fatah-vælgere og -kandidater, når blot det palæstinensiske flag bliver hejst foran FN-bygningen?

 

Inden for de seneste to uger har sikkerhedsfolk fra Hamas i Gaza-striben arresteret en journalist og en politisk aktivist, hvis eneste forbrydelse var, at de vovede at kritisere Hamas. Journalisten, Shadi Shaheen, arbejder for en avis i det arabiske Golf-område. Hamas konfiskerede hans computer og kamera.

 

Den politiske aktivist, Mohamed Abu Mahadi, er kendt for sin udtalte kritik af både Hamas og Det Palæstinensiske Selvstyre. Han blev anholdt af Hamas’ politi, da han besøgte sin bror på Shifa Hospital i Gaza by. Abu Mahadi blev løsladt efter at være blevet forhørt.

 

Selvstyret på Vestbredden er ligeså slemme som Hamas

Situationen i Det Palæstinensiske Selvstyre på Vestbredden er ikke spor bedre, når det gælder krænkelser af menneskerettigheder. Næsten hver eneste dag arresterer Selvstyrets sikkerhedsfolk adskillige palæstinensere og fængsler dem uden dom.

 

I sidste uge udstedte Selvstyret et direktiv, som forbød dets sikkerhedsfolk at kritisere den palæstinensiske ledelse på de sociale medier.

 

Dette forbud kom, netop som Selvstyrets sikkerhedsfolk anholdt en palæstinenser fra byen Tulkarem på Vestbredden, som havde kritiseret Selvstyrets premierminister, Rami Hamdallah, på Facebook. Mandens navn var Abdullah Nash’at Sayed.

 

Journalisten Shadi Shaheen (t.v.) blev for nylig arresteret i Gaza, fordi han kritiserede Hamas. Abdullah Nash’at Sayed (t.h.) blev anholdt af Det Palæstinensiske Selvstyres sikkerhedsfolk, fordi han kritiserede Selvstyrets premierminister, Rami Hamdallah, på Facebook.

 

Flaget er uden omkostninger for FN

Sayed er ikke den første palæstinenser, der ryger i fængsel for at have udtrykt kritiske bemærkninger på Facebook imod de palæstinensiske ledere. Mere end 14 palæstinensere er blevet arresteret eller hentet ind til forhør på Vestbredden gennem de seneste tre år på grund af deres aktiviteter på de sociale medier.

 

Men FN og andre internationale organisationer er ikke interesserede i at drøfte disse angreb på menneskerettighederne og ytringsfriheden.

 

Disse organisationer er mere interesserede i at provokere og fordømme Israel end i at hjælpe palæstinenserne med at opbygge et demokrati og korrekte, gennemsigtige institutioner.

 

Det er grunden til, at FN anser hejsningen af et palæstinensisk flag for at være vigtigere end at kræve et ophør af Det Palæstinensiske Selvstyres og Hamas’ krænkelser af menneskerettighederne.

 

Med sådan en holdning i FN vil palæstinenserne til sidst se deres flag vaje uden for disse bygninger. Men de vil også ende med en stat, som ingen respekt har for menneskerettigheder – alt sammen takket være FN’s og andre internationale organisationers ligegyldighed og korruption.

 

Artiklen er oversat af Mette Thomsen. Den kan læses i original engelsk udgave på Gatestone Institute HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…