Flydende sæbe fjernes fra Aldis hylder efter muslimske klager – du tror, det er løgn, når du hører hvorfor

Wikimedia

Så har man hørt det med. Flydende sæbe på flaske kan også opfattes som krænkende for muslimer.

 

Konkret drejer det sig om et produkt i supermarkedskæden Aldi Süd i Tyskland. Det hedder ”Ombia 1001 nat”, inspireret af ”1001 nats eventyr”.

 

Supermarkedet har villet spille på den eksotiske orientalske stemning i eventyrene. Derfor er der på flasken en tegning af en tyrkisk moské med kuppel og minareter.

 

Det fik muslimske kunder til at klage på Aldi SüdsFacebook-side.

 

”Jeg var noget chokeret over, at en moské var afbildet,” skriver Ali Girdapoglu. ”Med dens kuppel og minareter er moskeen et syn, som betyder værdighed og respekt for muslimer.”

 

Andre klagede over, at det var upassende, at en moské optrådte i sammenhæng med et badeværelse. Det udløste en ophedet debat påFacebook-siden.

 

Aldi gav efter

Som man har set med andre virksomheder, skyndte Aldi Süd sig at give efter for det muslimske pres. Når der nu var nogle stykker, som erklærede sig krænkede, måtte man hellere fjerne den ”anti-islamiske” flydende sæbe.

 

Og man nøjedes ikke med at fjerne sæben. På Aldi SüdsFacebook-side undskyldte firmaet, som om det havde optrådt frygtelig umenneskeligt: ”Vi er kede af, at vores sæbes design har smertet jer. Snart vil produktet ikke længere findes i vores butikker.”

 

Ikke-muslimer reagerede vredt

Men det blev for meget for nogle af de ikke-muslimske kunder. De reagerede vredt på beslutningen om at trække produktet tilbage og krævede påFacebook, at det igen kom på Aldis hylder.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Flere skrev, at der ikke ville have været nogen klager, hvis det var en kirke, der var afbildet. Der blev også vist billeder af andre produkter, som havde tegninger af moskeer, uden at det gav anledning til protester.

 

Formentlig vil man se mere af den slags i fremtiden. Altså at der bliver reageret mod den politisk korrekte eftergivenhed. Den seneste tids begivenheder i Europa har nok skabt en stemning af, at der nu må trækkes nogle grænser.

 

Dette pres fra begge sider har været svært at håndtere for Aldi. De har ikke vidst, hvilket ben de skulle stå på. Så de er endt med at fjerne hele debatten fra deresFacebook-side. Men den flydende sæbe er ikke vendt tilbage.

 

Hvad bliver det næste?

Når en flydende sæbe kan opfattes som krænkende, er der formentlig ret meget andet, som visse muslimske kredse også kan lade sig fornærme af.

 

Så spørgsmålet er nu: Hvad bliver det næste?

 

Og endnu et spørgsmål: Hvor langt ud vil virksomheder lade sig drive?

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Foto af sæben, hvor moskeen kan skimtes til venstre på etiketten

 

( I Tyskland er der to selvstændige Aldi-kæder, Aldi Süd og Aldi Nord. Denne artikel drejer sig udelukkende om Aldi Süd. Kilder: The Telegraph, Westdeutsche Allgemeine Zeitung)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…