Det økologiske spisemærke viser vejen til 1350 økologiske spisesteder

Korsør Madmarked, Visit Vestsjælland

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ønsker, at flere kender til Det Økologiske Spisemærke og de 1.350 spisesteder, der har sat spisemærket på menuen. En målrettet kampagne skal få flere til at vælge og efterspørge økologi.

 

Mens næsten alle danske forbrugere kender det røde statskontrollerede Ø-mærke, så kender langt færre til Det Økologiske Spisemærke, som 1.350 restauranter, kantiner og daginstitutioner i dag kan bryste sig af.

 

En undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for Miljø- og Fødevareministeriet, viser, at under en femtedel af forbrugerne kender til Det Økologiske Spisemærke. Derfor bliver der sat gang i en kampagne for at udbrede kendskabet til mærket.

 

I dag er der omkring 70 kroer, cafeer, cafeteriaer og restauranter med spisemærket, mens resten af de 1.350 med spisemærket fx er kantiner, plejehjem og daginstitutioner, som må markedsføre sig på, at økologiandelen af de fødevarer de serverer, rækker til et økologisk spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

 

– Det Økologiske Spisemærke skal løfte den økologiske omsætning til nye højder. Og kan vi få forbrugere, daginstitutioner og kantiners appetit på økologi til at slå endnu kraftigere igennem, vil det sætte yderligere skub i udviklingen og efterspørgslen af varer, der har både natur, miljø og dyrevelfærd i fokus, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

 

Miljø- og Fødevareministeriet sætter derfor i dag gang i en kampagne for Det Økologiske Spisemærke. Kampagnen ruller i uge 46 og 47 med bl.a. annoncer i flere landsdækkende aviser, på Facebook og med gratis postkort på cafeer og restauranter.

 

Du kan følge med HER.

 

Om Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke i guld: Spisesteder med Det Økologiske Spisemærke i guld skal indkøbe mellem 90 og 100 procent økologiske føde- og drikkevarer. Det kræver dokumentation af de økologiske råvareindkøb samt udarbejdelse af en råvarepolitik. I den indgår også en nødplan, som beskriver, hvad man gør, hvis de føde- og drikkevarer, der bruges i køkkenet, indimellem ikke kan skaffes økologisk. Råvarepolitikken skal være synlig for gæsterne på spisestedet.

 

Det Økologiske Spisemærke i sølv: Det Økologiske Spisemærke i sølv kan opnås af spisesteder, der kan dokumentere, at de økologiske føde- og drikkevarer udgør 60-90 procent af det samlede indkøb.

 

Det Økologiske Spisemærke i bronze: De fleste spisesteder har bronze som deres første mål. Når 30-60 procent af køkkenets indkøb af føde- og drikkevarer er økologiske, kan spisestedet få Det Økologiske Spisemærke i bronze.

Læs også
Jeg forsøgte at få at vide, om kødet var halalslagtet, men jeg har fået en sludder for en sladder – også fra Fødevarestyrelsen

 

FAKTA

I dag har mere end 1.350 spisesteder Det Økologiske Spisemærke. Det kan anvendes af restauranter, kantiner og andre storkøkkener. Det Økologiske Spisemærke fås i guld, sølv og bronze, og viser hvor mange procent økologiske råvarer, køkkenet anvender. Spisemærket synliggør økologi som en valgmulighed, når forbrugerne spiser ude.

 

70 procent af de økologiske spisemærker findes i offentlige køkkener, men med 60 procent af omsætningen, er det dog i høj grad de private køkkener, der kan være med til at styrke væksten.

 

Fra 2009 og til 2014 blev omsætningen i økologisk foodservice tredoblet. Og sidste år alene voksede omsætningen i grossisternes leverancer til private og offentlige spisesteder med 33 procent.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…