Fremtrædende muslim angriber Dronning Margrethe

Fatih Alev og Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Facebook/Wikipedia

Imam Fatih Alev, der er kendt fra den offentlige debat, angriber Dronning Margrethe for de synspunkter, som hun fremsatte i et interview med Berlingske søndag (BT). Interviewet blev lavet i anledning af hendes 75 års dag.

 

Fatih Alev siger blandt andet: ”Jeg vil ikke sige, at hun har mistet respekten i indvandrergrupper, men tag ikke fejl, der er nok rigtig mange i indvandrermiljøer, som vil sige ’ej, har vi nu også mistet Dronningen’”

 

Imamen mener, at Dronningen lægger sig i forlængelse af en ”negativ” og ”højredrejet” indvandrerdebat.

 

Dette udfald er ret opsigtsvækkende, når man ser på, hvad Dronningen rent faktisk sagde.

 

Dronningens udtalelser

Hun argumenterede for, at vi skal stå fast på ytringsfriheden overfor truslerne fra terrorister. Og hun understregede generelt, at indvandrere må acceptere det danske samfunds grundværdier. Hun sagde i den forbindelse:

 

”Vi vil gerne give plads, men de er kommet til vores samfund, og de kan derfor ikke forvente, at deres gamle samfundsmodel bare kan videreføres her i landet. De skal kunne gå i moské, når de gerne vil – det skulle bare mangle! – men når de begynder at gøre ting, som ikke stemmer overens med det store mønster i det danske samfund, må de indse, at den går ikke.”

 

Det, som Dronningen kalder ”det store mønster i det danske samfund”, omfatter blandt andet demokratiet, ytringsfriheden og ligestillingen.

 

Det er temmelig afslørende, at imamen anser det for negativt og højreorienteret at insistere på, at indvandrere her i landet må tage disse grundværdier til sig.

 

Det kan kun forstås på den måde, at han finder det urimeligt at kræve af blandt andet muslimer, at de helhjertet støtter demokrati, ytringsfrihed og ligestilling, som vi kender det i Danmark.

 

Fundamentalist

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

Der er ikke tale om nogen tilfældig smutter fra imamens side. Han er selv hverken tilhænger af vores demokrati, vores ytringsfrihed eller vores ligestilling.

 

Som islamisk fundamentalist ønsker han et samfund, der er styret af shariaen – de religiøse love, som er formuleret i Koranen og andre hellige skrifter.

 

Når samfundet skal styres efter Koranen, har man det modsatte af demokrati – for i et demokrati er det menneskene, der bestemmer, hvordan samfundet skal indrettes.

 

Man kan heller ikke have reel ytringsfrihed, for shariaen tillader ifølge Fatih Alev ikke, at man fører en kritisk debat om islam eller profeten Muhammed.

 

Endelig kan man ikke have ligestilling. Koranen foreskriver for eksempel, at en muslimsk mand godt må gifte sig med en ikke-muslimsk kvinde, mens en muslimsk kvinde ikke må gifte sig med en ikke-muslimsk mand.

 

Alev repræsenterer i høj grad et ønske om, at ”deres samfundsmodel bare kan videreføres her i landet,” som Dronningen udtrykte det. Et ønske, som ”ikke stemmer overens med det store mønster i det danske samfund”.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

Så det er ikke overraskende, at imamen angriber Dronningen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…