Natascha og Mathilde er kun19 og 21 år – men de har gjort noget, de færreste ville forvente

Natascha Cortz Wammen og Matilde Marie Christensen. Foto Privat.

Det er ikke alle unge kvinder, der kan prale af at have startet to virksomheder, og så endda indenfor et år.

 

Men det har Natascha Cortz Wammen og Matilde Marie Christensen på 19 og 21 år. De kommer begge fra Aalborg, og de vil gerne inspirere andre unge i hele landet til at gøre det samme.

 

I maj 2014 startede de sammen deres første virksomhed Dig, Mig & IT, hvor de underviser ældre i IT i eget hjem.

 

Dig, Mig & IT gav dem blod på tanden, og i januar 2015 stiftede de derfor, deres anden virksomhed FunDress, en webshop hvor de sælger kostumer og udklædninger.

 

Selv om de to unge kvinder nu har kunne kalde sig for virksomhedsejere i et lille år, har de alligevel mødt bump på vejen ved at etablere virksomheder.

 

Skal man have den perfekte ide?

Den første udfordring, som de mødte, var, at de skulle beslutte sig for hvilken virksomhed de ville starte. Der var mange ideer oppe at vende, før den egentlige ide kom på plads. Ideen til Dig, Mig & IT fik de gennem erfaringer fra deres egen familie.

 

”Vi gik længe og ventede på at få den helt rette ide. Indtil vi indså, at den perfekte ide ikke fandtes. Derefter gik det stærkt med at komme i gang,” siger Matilde Marie Christensen og forsætter ” Vi fik ideen til dig, mig & IT, efter vi flere gange havde hjulpet ældre i vores familier med IT problemer.”

 

Ved både Dig, Mig & IT og FunDress har Natascha og Mathilde haft fokus på at holde startomkostningerne nede.

 

Kostumeshoppen FunDress blev etableret med en dropshipping aftale med leverandøren, så der ikke skulle investeres i varelager. I Dig, Mig & IT havde de ingen investeringer.

 

”I Dig, Mig & IT er vi selv vores stærkeste ressource. Vi sælger ikke produkter, men derimod vores egen tid og vores egne IT-kompetencer. Derfor havde vi ikke de store etableringsomkostninger, da vi hverken skulle investere i varelager eller undervisning,” siger Natascha Cortz Wammen.

Læs også
Seks ‘unge’ overfaldt tilfældig mand og trampede ham i ansigtet for at få penge til burgere – nu sker der noget

 

De to unge kvinder havde ingen erfaring med iværksætteri, da de startede deres første virksomhed, og det tog da også noget tid, før det gik op for dem,  at det kræver tålmodighed at opnå succes.

 

”Man kan hurtig fristes til at tro, at når man først har registeret CVR-nummeret, så går det stærkt med at tjene penge.  Men man indser hurtigt, at realiteten er en anden. Det tager lang at nå ud til sin målgruppe, og derved nå det salg, man drømmer om,” siger Matilde Marie Christensen

 

Det er det hele værd

Matilde Marie Christensen og Natascha Cortz Wammen bruger mellem 45-50 timer om ugen på deres virksomheder, hvor der skal bestilles ordre, laves markedsføring, budgetteringer, undervisning og andre arbejdsopgaver.

 

De mange arbejdstimer er dog ikke noget som skræmmer de to unge virksomhedsejere.

 

”Der er meget arbejde i at drive egen virksomhed, men når man ser de resultater som man selv kan skabe, så giver det hele bare mening. Det giver et kæmpe drive og selvtillid at vide, at hver arbejdstime, man bruger, den går til at udvide ens egen virksomhed,” siger Natascha Cortz Wammen.

 

Læs også
20 tips til at undgå at fejle som iværksætter

Pigerne er også begyndt at holde oplæg for folkeskole elever om iværksætteri, og her har de en helt klar opfordring til andre unge, som sidder med en drøm om at være iværksætter:

 

”Spring ud i det. Brænder du nok for det, vil du hurtigt indse at det er det hele værd.”

 

Hvis du kunne tænkte dig at læse mere om Dig, Mig & IT, om deres oplæg eller bare erhverve dig et kostume fra FunDress så følg disse links:

 

http://digmigogit.dk/  og  https://fundress.dk/

 

Kilde: Natascha Cortz Wammen og Matilde Marie Christensen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…