Enigt Folketing strammer lov om fremmedkrigere

Regeringens forslag om en ny strafbestemmelse om personer, der tilslutter sig eller opfordrer til at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke, blev onsdag vedtaget med opbakning fra alle partier i Folketinget…

 

Fremmedkrigere risikerer fremover fængsel i op til livstid for at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke i f.eks. Syrien eller Irak. Det besluttede et enigt Folketing, som stemte for regeringens lovforslag i dag.

 

Med lovforslaget bliver det nu landsforræderi at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke i f.eks. Syrien eller Irak. Samtidig kan hvervning til eller opfordring til at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke udløse op til 16 års fængsel.

 

Justitsminister Søren Pind udtaler:

 

”Det skal have alvorlige konsekvenser for personer, der bor her i landet, hvis de vender ryggen til Danmark og går i kamp under ekstremisternes flag eller opfordrer andre til at gøre det. Vi skal ikke acceptere, at militante ekstremister rekrutterer fremmedkrigere i Danmark. Derfor er jeg glad for, at vi har opbakning fra hele Folketinget til at bekæmpe dette onde.”

 

Loven om tilslutning til fjendtlig væbnet styrke forventes at træde i kraft den 31. december 2015.

 

Læs lovforslaget HER.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…