En ung indvandrer kørte galt, da han blev forfulgt af politiet – det satte en hel by i brand

Twitter

 

PARIS: En hel uge har den nordfranske by Tourcoing været udsat for voldsomme optøjer.

 

Biler er stukket i brand og skraldespande væltet ud over gaderne. Unge demonstranter har lastet med sten mod politibiler, og flere handlende har været udsat for at få deres vinduer knust.

 

Voldsomhederne startede med, at den 19-årige indvandrer Pierre-Elliott Zighem nægtede at standse sin bil ved en kontrolpost, og da politiet satte efter ham, endte hans flugt med, at han kørte ind i et træ og blev dræbt.

 

Det fik andre unge til at gå i voldsomme demonstrationer,som satte flere forstæder til Tourcoing i brand.

 

Situationen i Tourcoing er dog for intet at regne sammenlignet med problemerne i Calais.

 

Calais

I Calais lever hundredvis af unge arabere og afrikanere i 20-30 års alderen uden pårørende, og de bliver dag for dag mere desperate over at være strandet i en by, hvor de ikke har tag over hovedet og ikke taler sproget.

 

Her bor over 3.000 flygtninge i primitive lejre, mens de håber på at kunne smugle sig ind i tunnelen under kanalen til England gemt i lastbiler eller tog.

 

Også her bliver politiet udsat for voldsomme angreb, men værst til at tage de desperate flygtninge i kraven er lastbilchaufførerne, som bliver udsat for ransagning og ventetid, hvis grænsekontrollen finder en flygtning skjult i lasten på deres transportvogne.

 

Fransk fjernsyn har vist flere tilfælde af lastbilchaufførers kontante afklapsning af flygtninge, der bliver hevet ud af deres skjul i l vognlæs.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Storbritannien afviser at slippe flygtningene ind, så rejsen mod det forjættede land slutter under kummerlige vilkår i Calais, som lige så lidt ønsker at give indvandrerne varigt ophold.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…