En heltemodig buschauffør udtænkte en smart plan – den reddede en 3-årig dreng fra en kidnapper

abc-tv

 

 

Sidste fredag sad buschauffør Tim Watson i sin bus, da han hørte opkaldet fra centralen. Chaufførerne blev bedt om at holde øje med en 3-årig dreng, der netop var blevet bortført fra biblioteket i Malpitas, Californien.

 

Kort tid efter opdagede Watson noget, der gjorde ham urolig. En yngre mand sad i bussen med en grædende dreng, der så ud til at passe med signalementet af den 3-årige.

 

Problemet for Watson var nu at finde ud af, hvordan han kunne kaste et nøjere blik på drengen, uden at manden opdagede det. Han brugte den træning, han havde fået i, hvordan man håndterer den slags situationer.

 

Han kørte bussen ind til siden. Så rejste han sig og gik ned ad gangen, mens han foregav, at han ledte efter en glemt rygsæk.

 

I forbifarten lykkedes det ham at få set, at drengen havde de skotskternede shorts og røde sko, som var beskrevet i signalementet.

 

Tim Watson kaldte politiet over radioen. De stod parat, da den 23-årige mistænkte Alfonso David Edington steg af bussen sammen med drengen ved en togstation i Fremont.

 

Da den mistænkte roligt gik ned fra bussen, fik betjentene ham straks under kontrol.

 

Brød sammen bagefter

Mareridtet var overstået, og drengen blev genforenet med sine forældre. Så ramte situationens alvor pludselig Tim Watson, der havde bevaret en imponerende koldblodighed, mens det hele stod på.

 

”På det tidspunkt kom jeg til at tænke på mine egne børn, og så brød jeg simpelt hen sammen,” sagde han til KGO-TV (se video). ”Jeg kunne ikke længere holde mig selv tilbage, jeg måtte ind i bussen og tænke det hele igennem.”

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

Det vides ikke, hvorfor den 23-årige bortførte drengen. Ifølge politiet havde han ingen forbindelse til drengens familie.

 

Men det kunne være gået helt galt med drengen, hvis Tim Watson ikke havde været så vågen og snarrådig.

 

Politiets talsmand er ikke i tvivl: ”Buschaufføren er en helt, en absolut helt,” siger han til KGO-TV.

 

 

(KGO-TV, The Huffington Post, The Blaze)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…