Manden krævede at få fri hver fredag til at gå i moskeen – da arbejdsgiveren sagde nej, blev han slæbt i retten

I foråret havde VVS-firmaet InBlue i Lund i Sverige akut behov for ny arbejdskraft. Blandt de interesserede var en muslimsk mand. Firmaet stillede ham en prøveansættelse i udsigt.

 

Men manden ville have særlige rettigheder som muslim. Det var firmaet ikke indstillet på.

 

Derfor har de nu fået en sag på halsen. Muslimen har med hjælp af fagforeningen stævnet firmaet for diskrimination. Stævningen foreligger nu på skrift.

 

Sagen er et eksempel på, at det er en farlig glidebane, hvis man i et sekulært samfund begynder at bøje sig for religiøse (læs: Muslimske) særkrav. Kravene vokser og truer med at ændre værdigrundlaget for hele samfundet.

 

Fri hver fredag

Manden blev stillet en prøveansættelse i udsigt uden at være til samtale. Det skulle bare gå stærkt.

 

Derefter sendte han et foto til firmaet og skrev, at han er praktiserende muslim. Firmaet anede uråd, og indkaldte ham til et møde med ledelsen.

 

På mødet kom det til at stå klart, at manden havde nogle meget vidtgående krav til arbejdet. Han bad fem gange om dagen – uanset om han er på arbejde. Desuden ville han have fri hver fredag, så han kunne deltage i fredagsbønnen i moskeen.

 

Den svenske avis Sydsvenskan udtrykte det på denne måde: På mødet blev det diskuteret om det ville få indflydelse på hans arbejdsindsats, at han beder fem gange om dagen og skal til fredagsbøn hver fredag i arbejdstiden. Det fremgår af mandens stævning af firmaet, skriver avisen.

 

Nej til særkrav medførte stævning

Efter mødet fik han en mail fra firmaet, hvor der stod, at de ikke længere ønskede at ansætte ham.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Men dermed stoppede sagen ikke.

 

Manden mente, at han var blevet diskrimineret. Han lagde sag an med krav om en stor erstatning: 100.000 kroner fordi han var blevet diskrimineret, og 25.000 kroner som skadeserstaning.

 

Det er iøvrigt bemærkelsesværdigt, at sagen bliver ført ved arbejdsretten af fagforeningen ‘Malmö byggesyndikat’. De må åbenbart mene, at det er en ret at få fri til den muslimske fredagsbøn.

 

“Det er sørgeligt, at det er blevet sådan. Vi er ikke et racistisk eller diskriminerende firma. Størstedelen af vores ansatte har udenlandsk baggrund”, siger InBlues direktør Ole Grönborg til Sydsvenskan.

“Han er en del af en særlig gruppe, som blandt andet stræber efter at ligne Muhammed i klædedragt og langt skæg. Vores ansatte arbejder i hele Sverige, og det kan være svært at finde en moské i en hvilken som helst lille by. Det giver problemer med fleksibiliteten, og det har vi diskueret i forhold til firmaet”, siger Ole Grönborg.
Firmaet siger, at de blev opmærksom på, at manden ikke havde en fuld uddannelse som VVS’er. Desuden var kemien mellem os ikke god, siger Ole Grönborg
Fagforeningen, som avisen Fria Tider beskriver som “venstreradikal”, anklager firmaet for at have brudt diverse arbejdsmarkedsregler”. Det afviser Ole Grönborg pure.
Fagforeningen vil ikke udtale sig til Fria Tider.
Lær af Frankrig: “Det er gris eller ingenting”
Sverige er ligesom andre lande i Vesten sekulære samfund. Der er religionsfrihed, men religion er en privatsag, og religion og stat er adskilt. Det har de vestlige samfund i en blanding af overmod og angst været tilbøjelige til at bagatellisere. Muslimer har ofte fået særrettigheder, selv om det stred mod selve fundamentet i et sekulært demokrati.
Men der er tegn på opbrud. Frankrig for eksempel er for alvor begyndt at sætte hælene i. Den Korte Avis har skrevet om en principiel sag, hvor franske borgmestre nægter at servere alternative retter, når der er gris på menuen i skolernes kantiner.
Borgmestrene har netop fået medhold af en domstol. Det er gris eller ingenting. Frankrig er et sekulært samfund, hvor religion er en privatsag.
Måske viser den aktuelle sag fra Sverige, at alle svenskere heller ikke bøjer sig for krav om særbehandling af muslimer, men viser vilje til at forsvare de værdier deres land bygger på.

Men det gælder langt fra alle. Sydsvenskans artikel har således fået overskriften: Muslimsk mand nægtes job.

http://www.friatider.se/fick-inte-ga-till-mosken-under-arbetstid-kraver-125000-kronor

 

http://www.sydsvenskan.se/lund/muslimsk-man-nekades-jobb/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…