En kvinde lagde et foto på nettet af en politibil, der parkerede på en handicap-plads – så fik hun en forrykt sag på halsen

Colourbox

I Spanien har de fået en ny sikkerhedslov. Den forbyder blandt andet ”den uautoriserede brug af billeder af politibetjente, der kan medføre fare for dem eller deres families sikkerhed eller for beskyttede bygninger eller politioperationer”.

 

En kvinde i byen Petrer fik en højst usædvanlig oplevelse af, hvad denne bestemmelse kan bruges til.

 

Hun så en politibil, der parkerede på en handicap-plads. Forarget tog hun et billede og lagde det ud på Facebook. Teksten lød: ”Parkér, hvor fanden du vil, og de giver dig ikke engang en bøde.”

Lidet anede hun, at hun dermed angreb statens sikkerhed.

 

Hun blev opsøgt af politiet, der på stedet gav hende en bøde på cirka 6.000 kr. med henvisning til sikkerhedslovens bestemmelser. Det hjalp hende ikke, at hun hurtigt slettede opdateringen igen. Bøden stod ved magt.

 

En talsmand for politiet forklarede til lokalavisen Petrer al Dia, at politifolkene parkerede på handicap-pladsen, fordi man havde fået en anmeldelse om vandalisme i en nærliggende park, hvilket krævede en hurtig reaktion.

 

Det var dog ikke umiddelbart indlysende, hvad det havde med statens sikkerhed at gøre. Politiet ændrede da også forklaring til, at betjentene var blevet ”angrebet på deres ære”. Men også det var jo lidt svært at forbinde med statens sikkerhed.

 

Så lod politiet forstå, at de hellere havde set en anden håndtering af forløbet. Men på rådhuset ville man køre sagen igennem.

 

Det er svært at hævde, at Spaniens sikkerhed blev styrket af denne batalje med den unavngivne kvinde. Men der kom i hvert fald 6.000 kr. ekstra i de offentlige kasser …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…